Fiesta τέλος. Φέρνει και το τέλος μιας εποχής;

Fiesta τέλος. Φέρνει και το τέλος μιας εποχής;

57.706 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2023)

Δεν είναι μόδα, δεν θα περάσει. Το αυτοκίνητο αλλάζει σελίδα και η Ford το κάνει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Γιατί άλλωστε να κόψει το πιο επιτυχημένο της μοντέλο και ίσως το κορυφαίο στην κατηγορία του;

Το «καλύτερο μικρό» μας χαιρετά & δείχνει το μέλλον

Όσο σοκαριστικό είναι να βλέπεις τον ήρωα μιας ταινίας να πεθαίνει, τόσο ξεκάθαρο γίνεται πως η ταινία αυτή είναι στο τέλος της. Για την αυτοκίνηση, το τέλος του Fiesta είναι αυτή η στιγμή ρεαλισμού: Η αυτοκίνηση αλλάζει. Είσαι έτοιμος;
 
Για την Ford το Fiesta δεν είναι απλά το πιο επιτυχημένο της μοντέλο. Είναι το μοντέλο με το οποίο έχτισε τη σχέση της με το κοινό της στην Ευρώπη. Είναι το μοντέλο που την έβαλε σε κάθε οικογένεια και την κράτησε από γενιά σε γενιά τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια. Το να το βγάλει από την παραγωγή δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι όμως η απαραίτητη κίνηση.
 
Η Ford διάλεξε να το κάνει αυτό με τον πιο δραματικό τρόπο. Να τελειώσει το μοντέλο τον Ιούνιο του 2023. Άλλες μάρκες απλά θα περάσουν από τη συμβατική έκδοση στην ηλεκτρική, όπως κάνει η Opel με το Corsa και η Peugeot με το 208. Θα έλεγε κανείς, πως αυτό που  «κόβει» η Ford είναι απλά το όνομα, και ένα διάδοχο μοντέλο απλά θα συνεχίσει την πορεία της μάρκας στην κατηγορία.
 
Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ford κλείνει τον κύκλο της αυτοκίνησης με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην πιο δημοφιλή κατηγορία της Ευρώπης. Δεν χύθηκε κανένα δάκρυ για τα  S-Max και Galaxy που επίσης κόβονται. Για το Fiesta όμως υπάρχει συναισθηματικό φορτίο, και αυτό είναι που έχει τη σημασία του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
test center