Τροποποιημένη Porsche 993 γίνεται «σίφουνας» με 750 άλογα

Τροποποιημένη Porsche 993 γίνεται «σίφουνας» με 750 άλογα

1.418 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2024)

- Τις βελτιώσεις τις έκανε η εταιρεία Gunther Werks
- Έρχεται με εξακύλινδρο κινητήρα με δύο turbo
- Υψηλότατη θα είναι η τιμή του

Τις βελτιώσεις τις έκανε η εταιρεία Gunther Werks

Η εταιρεία Gunther Werks, γνωστή για τις τροποποιήσεις της σε κλασικά μοντέλα Porsche, παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα: Μια Porsche γενιάς 993 με ανεβασμένες επιδόσεις που ταυτόχρονα όμως προσφέρεται και για την πόλη και την οποία ονομάζουν «Tornado» («σίφουνας») - πόσο ΄70s;

Έρχεται με εξακύλινδρο κινητήρα με δύο turbo

Ο Σίφουνας λοιπόν ζυγίζει μόλις 1.211 κιλά και έρχεται με έναν διπλοτούρμπινο εξακύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα που έχει την δυνατότητα να προσφέρει έως και 750 άλογα. Το νούμερο αυτό υπερβαίνει μέχρι και αυτά των τωρινών μοντέλων Porsche, όπως της 911 Turbo S, η οποία ζυγίζει 500 κιλά παραπάνω και προσφέρει 640 άλογα. Φυσικά, ο «Σίφουνας» δεν έχει τις ανέσεις και τις τεχνολογίες της σύγχρονης 911 Turbo S, αλλά αν κανείς θέλει να μιλήσει μονάχα στην γλώσσα της ταχύτητας, αυτό όχημα είναι ότι πρέπει. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με αμορτισέρ JRZ που ρυθμίζονται εξ αποστάσεως - μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Υψηλότατη θα είναι η τιμή του

Όποιος είναι πρόθυμος για να το επιλέξει στις καθημερινές του διαδρομές θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το άλλο βελτιωμένο αυτοκίνητο της Gunther Werks, η 400R, που έχει περίπου την μισή ιπποδύναμη του Σίφουνα, κοστίζει μισό εκατομμύριο δολάρια.   

Δείτε το video για το αυτοκίνητο

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO