Οι αναγνώστες μας «δοκιμάζουν» το αυτοκίνητό τους
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι αναγνώστες μας «δοκιμάζουν» το αυτοκίνητό τους

12.869 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2014)

Με αφορμή την πρόταση ενός αναγνώστη μας το AutoΤρίτη εγκαινιάζει μια νέα ενότητα, όπου οι ίδιοι οι αναγνώστες του μπορούν να «κρίνουν» το αυτοκίνητό τους και να δώσουν μία διαφορετική, πιο συναισθηματική άποψη για αυτό.

«Αγαπητό AutoΤρίτη, αγοράζω περιοδικά αυτοκίνητου από το 1988, και πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας, αλλά και να σας προτείνω μια νέα ενότητα. Αφορά την περιγραφή ενός αυτοκινήτου από τον ίδιο τον κάτοχό του, κάτι δηλαδή πέρα από την επαγγελματική και δημοσιογραφική «απεικόνιση» ενός αυτοκινήτου, αλλά τη διατύπωση μιας άποψης που εμπεριέχει το συναισθηματικό στοιχείο, μοναδικό σε κάθε άνθρωπο».
Αυτήν ήταν η επιστολή που λάβαμε από τον κ. Ορφανουδάκη και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα ενότητα, όπου εσείς οι αναγνώστες του AutoΤρίτη μπορείτε δώσετε το δικό σας point of view.
Πρέπει να ήταν τέλη 2008, αρχές 2009 όταν είδα τις πρώτες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Τέλειο… Ότι ακριβώς ήθελα, σπορ αλλά όχι ακραίο, και όμορφο απ όπου και να το κοίταζες, με καθαρές, απλές, αλλά και δυναμικές γραμμές. Εμμονή… Αρχισα να ψάχνω φωτογραφίες, wallpapers, δοκιμές και παρουσιάσεις παντού, στο διαδίκτυο στον τύπο εγχώριο και ξένο. Μόλις ήρθε στην αντιπροσωπεία ήμουν εκεί… Μόκα καφέ μεταλλικό με δίχρωμο εκρού σαλόνι και ζάντες 18αρες interlagos… Μαγεία. Μετά το test drive δεν υπήρχε πλέον τίποτα άλλο για μένα… Μόνο αυτό. Αρχές Μαΐου 2009 έγινε η παραγγελία και το πρωί της 1ης Αυγούστου χτύπησε το τηλέφωνο. «Ήρθε. Είναι εδώ». Σε δέκα λεπτά ήμουν εκεί. Μαύρο με το δίχρωμο εκρού σαλόνι που ήθελα και ζάντες 17Ά, πιο σωστές για την ποιότητα των δρόμων μας και κυρίως εδώ στη Κρήτη. Από τότε μέχρι σήμερα, αισθάνομαι ότι η επιθυμία μου, αλλά και τα χρήματά μου βρήκαν ανταπόκριση.
Εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση
Εξωτερικά το σχήμα του Passat CC σπάει τη μονοτονία. Δε μοιάζει με κανένα από τα συνηθισμένα σεντάν που μπορεί κανείς να δει στο δρόμο, εκτός βέβαια αν είναι η Mercedes CLS. Highlight κατά τη γνώμη μου είναι οι πόρτες χωρίς πλαίσιο, κυρίως όταν το παράθυρο είναι κατεβασμένο. Συνηθισμένο θα μου πείτε σε σπορ μοντέλα, νομίζω, όμως, ότι για ένα αυτοκίνητο όπως το Passat είναι highlight. Μόλις ανοίξει η πόρτα αποκαλύπτεται ένα φωτεινό σαλόνι, με την όμορφη και πρωτότυπη διχρωμία στα καθίσματα ,αλλά και στο ταμπλό και τις πόρτες. Σημείο αναφοράς στο εσωτερικό είναι η πίσω σειρά καθισμάτων, με τα δυο χωριστά καθίσματα και το υποβραχιόνιο στη μέση. Ξεχωριστό και όμορφο. Πολλοί μπορεί να το χαρακτηρίσουν μη πρακτικό, και για να πω την αλήθεια μου έχει τύχει φορές που κάποιος έμεινε απ έξω λόγω έλλειψης μεσαίας θέσης, αλλά μπροστά στην πρωτοτυπία και την καλαισθησία αυτής της διάταξης δε με νοιάζει.
Η άποψή μου
Θα μου πείτε, «μα δεν έχει τίποτα άσχημο αυτό το αυτοκίνητο;» Για μένα όχι. Μπορεί να χαρακτηρίσετε τη κριτική μου μη αντικειμενική, αλλά στην ουσία δεν είναι κριτική. Είναι μια κατάθεση καρδιάς για ένα υλικό αγαθό που για μένα ήταν και είναι αντικείμενο πόθου. Είναι η άποψη μου για ένα απόκτημα μου που μου έχει δώσει την ικανοποίηση που περίμενα και που δε με έκανε να μετανιώσω για το ποσό που πλήρωσα για να το αποκτήσω. Είναι φορές που ακόμα και μετά από 4 χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να το χαζεύω από το παράθυρο για ώρα, και αυτό νομίζω είναι η απόλυτη επιτυχία ενός προϊόντος.

Όνομα: Σταύρος Ορφανουδάκης
Αυτοκίνητο: Volkswagen Passat CC 1,8 TSI
Τόπος διαμονής: Κρήτη

Όνομα: Σταύρος Ορφανουδάκης Αυτοκίνητο: Volkswagen Passat CC 1,8 TSI Τόπος διαμονής: Κρήτη

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center