WRC Kροατίας: Και στο τέλος κερδίζει ο Ogier!

2.442 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2024)
WRC Kροατίας: Και στο τέλος κερδίζει ο Ogier!
2 Φωτογραφίες »

- Δεύτερη νίκη του Ogier στην Κροατία
- Έκανε το 1-2 η Toyota
- Πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους ο Tanak

Δεύτερη νίκη του Ogier στην Κροατία αποτέλεσμα μεγάλης ανατροπής

Μετά από τρεις ημέρες σκληρής μάχης στους γεμάτους θεατές ασφάλτινους δρόμους γύρω από το Ζάγκρεμπ, η νίκη φαινόταν πως θα πάει είτε στο Neuville με Hyundai i20 N είτε στον και Evans με Toyota GR Yaris. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν πολύ διαφορετική τροπής μέσα σε μόνο λίγα λεπτά. 

Αρχικά, ο πρωτοπόρος Neuville μπήκε πολύ γρήγορα σε μια αριστερή στροφή, γλίστρησε και χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο καταστρέφοντας το αεροδυναμικό πακέτο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Σα να μην έφτανε αυτό, έχασε επίσης σχεδόν 25 δευτερόλεπτα. Χωρίς να γνωρίζει το πρόβλημα του αντιπάλου του, ο Evans εκτίμησε λάθος μια στενή δεξιά στροφή στην ίδια ακριβώς διαδρομή, έχασε τον έλεγχο και έχασε και αυτός 20 δλ. Αυτό σήμαινε ότι ο Ogier, ο οποίος κατείχε την τρίτη θέση εκείνη την στιγμή βρέθηκε πρώτος ξαφνικά με προβάδισμα 9,1 δευτερολέπτων με μόνο δύο ε.δ να απομένουν. Ο Ogier δεν έκανε κανένα λάθος, κράτησε τον Evans σε απόσταση αναπνοής και τελικά πήρε την δεύτερη νίκη του στο Ράλλυ Κροατίας με διαφορά  9,7 δλ. και ανέβηκε στο 100ο βάθρο του στο WRC. 

Έκανε το 1-2 η Toyota

Το 1-2 της Toyota επέκτεινε το προβάδισμα της ιαπωνικής μάρκας στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους επτά βαθμούς έναντι της Hyundai. Αλλά δεν χάθηκαν όλα για το Neuville, ο οποίος κατάφερε να φέρει το ταλαιπωρημένο αυτοκίνητό του στον τερματισμό 36,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans στην τρίτη θέση. Οι 18 βαθμοί που κέρδισε ο Neuville από την πρωτιά το βράδυ του Σαββάτου τον βοήθησαν να διατηρήσει το προβάδισμα στην βαθμολογία των Οδηγών και προηγείται του Evans με έξι βαθμούς.

Πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους ο Tanak

Ο Ott Tanak παραλίγο να τεθεί εκτός αγώνα στην ε.δ. 18 αλλά ο Εσθονός ανέκαμψε γρήγορα και εξασφάλισε την τέταρτη θέση. Αρχικά αντιμετώπισε πίεση από το wonderkid της M-Sport Ford, τον Adrien Fourmaux, πριν ο Γάλλος πέσει στην κατάταξη λόγω ζημιάς στο σύστημα διεύθυνσης του Puma. Ο Takamoto Katsuta διεκδίκησε τους επτά βαθμούς που είναι διαθέσιμοι για τον ταχύτερο οδηγό της τελευταίας μέρας ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση. Οι Andreas Mikkelsen και Grégoire Munster ακολούθησαν ενώ οι οδηγοί του Rally2 Nikolay Gryazin, Yohan Rossel και Sami Pajari συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Ο επόμενος αγώνας

Το WRC επιστρέφει στο χαλίκι τον επόμενο μήνα για το Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο πέμπτος γύρος της σεζόν έχει έδρα το Matosinhos και θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda