WRC Safari: Νίκη για τον Rovanpera, 9ος ο Σερδερίδης

3.317 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2024)
WRC Safari: Νίκη για τον Rovanpera, 9ος ο Σερδερίδης
4 Φωτογραφίες »

- Ανετα πρώτος ο Kalle Rovanpera με Toyota
- 1-2 για την Toyota, τρίτος ο Fourmaux με Ford Puma
- 9ος ο Ιορδάνης Σερδερίδης

Ανετα πρώτος ο Kalle Rovanpera με Toyota

Ο Kalle Rovanpera νίκησε για δεύτερη φορά στο Safari Rally Kenya, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με μεγάλη διαφορά 1.37,8 λεπτού από τον δεύτερο. Στον μακράν πιο εξαντλητικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA μέχρι στιγμής για τη φετινή σεζόν, ήταν η ταχύτητα και ωριμότητα που έδειξε ο οδηγός της Toyota που του εξασφάλισαν τη 12η νίκη της καριέρας του.

Ο Φινλανδός δημιούργησε μια διαφορά σχεδόν ενός λεπτού αφού κέρδισε όλες τις διαδρομές της Παρασκευής γύρω από τη λίμνη Naivasha, και στη συνέχεια αύξησε την διαφορά το Σάββατο στα δύο λεπτά, εκμεταλλευόμενος πως η ομάδα που τον καταδίωκε αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Την Κυριακή, ο Rovanpera οδήγησε γρήγορα αλλά και προσεχτικά και στο τέλος πήρε μια πανάξια νίκη.

1-2 για την Toyota, τρίτος ο Fourmaux με Ford Puma

Ο Takamoto Katstuta έκανε το 1-2 για την Toyota, η οποία επέκτεινε το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους τέσσερις βαθμούς έναντι της Hyundai Motorsport, ενώ ο Adrien Fourmaux με Ford Puma κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Ο Elfyn Evans τελείωσε την Παρασκευή διεκδικώντας το βάθρο, αλλά ένα δύσκολο Σάββατο, το οποίο είδε τον Ουαλό να σταματά δύο φορές για να πραγματοποιήσει για αλλαγές ελαστικών, είχε σαν αποτέλεσμα να τερματίσει πάνω από τέσσερα λεπτά πίσω από τον Rovanperä στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Παραμένει βέβαια δεύτερος στο πρωτάθλημα Οδηγών πίσω από τον πρωτοπόρο Thierry Neuville, ο οποίος τον ακολούθησε με σχεδόν έξι λεπτά διαφορά στην πέμπτη θέση λόγω ζημιάς στην ανάρτηση του Hyundai του.

9ος ο Ιορδάνης Σερδερίδης

Οι ομόσταυλοί του, Esapekka Lappi και Ott Tanak τα πήγαν χειρότερα. Τα προβλήματα του Lappi περιλάμβαναν δύο σπασμένα κιβώτια ταχυτήτων κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Tanak μπόρεσε να φτάσει έως στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τους Gus Greensmith και Oliver Solberg που τρέχουν για το WRC2, αφού το αυτοκίνητό του ταλαιπωρήθηκε επίσης από σπασμένη ανάρτηση την Παρασκευή. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma και ο Kajetan Kajetanowicz.

Στην Κροατία ο επόμενος αγώνας

Το WRC επιστρέφει στην άσφαλτο για το Ράλλυ Κροατίας τον επόμενο μήνα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Ο αγώνας έχει έδρα το Ζάγκρεμπ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
LINGLONG STOXOS TOP 5
test center