Φωτογραφία του Renndienst concept.
2 Φωτογραφίες »

Φωτογραφία του Renndienst concept.

«Ωραία ιδέα» ένα minivan της Porsche, λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού

1.910 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)

- Η Porsche είχε παρουσιάσει concept ενός minivan το 2020
- Θα έχει ενδιαφέρον αν έρχεται με πολυτελή στοιχεία, λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού
- ΄Aλλα υψηλόβαθμα στελέχη διαφωνούν

Η Porsche είχε παρουσιάσει concept ενός minivan το 2020

Το πρώτο βήμα έγινε με την Cayenne. Ακολούθησε η Macan. Η Porsche είναι γνωστή για τα σπορ αυτοκίνητα της, αλλά φαίνεται πως όσο περνάν τα χρόνια, όσο η αγορά αλλάζει, η γερμανική εταιρία δεν φοβάται να βαδίσει σε καινούργια μονοπάτια... Ο επικεφαλής σχεδίασης της εταιρίας, Peter Varga, μιλώντας πρόσφατα σε μέσα του εξωτερικού, δήλωσε την αρέσκεια του για το concept Renndienst, ένα μίνι βαν που η Porsche είχε παρουσιάσει ως ιδέα το 2020. Φυσικά η ιδέα αυτή δεν είχε «πλασαριστεί» ως κάτι που θα έβγαινε ποτέ στην αγορά. Ήταν μέρος μιας καμπάνιας που διεξήγαγε η Porsche τότε, αναδεικνύοντας μοντέλα/σχέδια που η εταιρία είχε δημιουργήσει αλλά που ποτέ δεν προχώρησε στην παραγωγή τους.

Θα έχει ενδιαφέρον αν έρχεται με πολυτελή στοιχεία, λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού

Όταν ρώτησαν τον κ. Varga αν ένα μίνι βαν μπορεί να «επιβιώσει» μέσα στην γκάμα αυτοκινήτων της Porsche, ο ίδιος απάντησε ως εξής: «Έτσι νομίζω. Είναι ένα ωραίο αυτοκίνητο. Είναι όμορφο, γιατί όχι; Το βαν... ως ιδέα, ως concept  για ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι πλέον πολύ ενδιαφέρον αν συνδυαστεί με πολυτελή στοιχεία». Τα λεγόμενα αυτά ειπώθηκαν σε παρουσίαση της Porsche για την νέα Macan στην Σιγκαπούρη. Ο κ. Varga, σύγκρινε την ιδέα με το βαν της Toyota, το Alphard και είπε ότι ένα παρόμοιο όχημα θα είχε ενδιαφέρον για την Porsche.


Φωτογραφία από το εσωτερικό του Renndienst concept.
2 Φωτογραφίες »

Φωτογραφία από το εσωτερικό του Renndienst concept.

΄Aλλα υψηλόβαθμα στελέχη διαφωνούν

Φυσικά, αν η Porsche πράγματι προχωρήσει ποτέ στην παραγωγή ενός μίνι βαν, αυτό δεν θα έρχεται με την θέση του οδηγού στο κέντρο του οχήματος, όπως είχανε δείξει στο concept του Renndienst. «Το μόνο πράγμα που δεν θα δουλέψει είναι η κεντρική θέση του οδηγού», είπε ο κ. Varga, «Δεν είναι λειτουργική στην καθημερινότητα. Δεν βλέπεις τίποτα, δεν βλέπεις τους άλλους οδηγούς. Είναι καλή θέση για ένα αγωνιστικό όχημα. Ίσως να σχεδιάσουμε ένα βαν με κανονικά καθίσματα», συνέχισε. Πάντως το 2021, υψηλόβαθμο στέλεχος στο τμήμα των πωλήσεων και marketing της εταιρίας, ο Detlev von Platen, όταν ερωτήθηκε για την παραγωγή ενός βαν είπε: «Είμαστε, ήμασταν και θα είμαστε κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων». Aρα μάλλον οι απόψεις διίστανται εντός της εταιρίας για την παραγωγή του εν λόγω οχήματος.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER