2 φωτογραφίες »

Το νέο Opel Mokka θα προσφερθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Χωρίς «Χ» και «πράσινο» το νέο Opel Mokka

27.035 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2020)

Η Opel ξεκίνησε τα teaser για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Mokka, το οποίο θα έρθει με έντονα στοιχεία από την PSA, χωρίς το συνοδευτικό Χ, αλλά και φυσικά χωρίς ρύπους!


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα EMP1 που βρίσκεται στα τελευταία Corsa, Peugeot 208, 2008 και DS3 Crossback. Φυσικά μια ποικιλία κινητήρων εσωτερικής καύσης θα το εξοπλίσουν, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα της νέας γενιάς του γερμανικού SUV.
 
Μάλιστα για το τελευταίο η Opel δημοσίευσε ένα πρώτο teaser βίντεο στο οποίο το μοντέλο καλύπτεται από πράσινο καμουφλάζ που θυμίζει φυλλωσιά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει τις μηδενικές επιπτώσεις που θα έχει στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Λίγα είναι γνωστά για το Mokka με μηδενικούς ρύπους, ωστόσο αν ακολουθήσει το δρόμο του Corsa-e θα μπορούσε και αυτό να ονομαστεί Mokka-e. Το τελευταίο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, 136 ίππους, ροπή 260 Nm, μπαταρία 50 kWh και αυτονομία κίνησης περίπου 330 χιλιόμετρα.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως τα δοκιμαστικά πρωτότυπα της νέας γενιάς του Mokka έχουν κάνει καιρό την εμφάνισή τους και απ΄ ότι φαίνεται έχουν ακολουθήσει τη σχεδιαστική λογική του Corsa με κοντούς προβόλους, διαφορετικής σχεδίασης άκρα αλλά και μία περισσότερο κεκλιμένη οροφή. Τέλος το εσωτερικό υπόσχεται να είναι πλήρως ψηφιακό.
 
Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς του Mokka (χωρίς πλεον το Χ) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο τέλος του έτους, με την ηλεκτρική έκδοση να είναι διαθέσιμη από την αρχή. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.
 
Δείτε το βίντεο    
 

ford
test center