Το RX-9 θα εφοδιάζεται με περιστροφικό κινητήρα SKYACTIV-R ο οποίος θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το RX-9 θα εφοδιάζεται με περιστροφικό κινητήρα SKYACTIV-R ο οποίος θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Yβριδικό το νέο Mazda RX-9

5.207 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2016)

H Mazda εξελίσσει το νέο RX-9, το οποίο τελικά όπως όλα δείχνουν θα είναι υβριδικό, με το σύστημα να συνεργάζεται με το νέο Wankel κινητήρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το διάδοχο του RX-8, το RX-9 που αναμένεται το 2020, το θέλουν τελικά να έρχεται με υβριδικό σύστημα κίνησης, κυρίαρχο ρόλο θα έχει το νέο περιστροφικό μοτέρ «SkyActiv-R», που θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα, με σκοπό να μειώσει τους ρύπους του χωρίς να χάσει σε απόδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μάλιστα είναι πολύ πιθανό το σύστημα να είναι «ήπιου» τύπου, ώστε ουσιαστικά η ηλεκτρική ενέργεια να χρησιμοποιείται για να εκκινεί ο κινητήρας, να φορτίζει εν κινήσει τις μπαταρίες και να προσφέρει ένα e-boost σαν ένα turbo.
Αυτό σημαίνει πως το νέο RX-9 δε θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να αποφευχθεί η χρήση μεγαλύτερων και βαρύτερων μπαταριών που απαιτεί ένα «κανονικό» υβριδικό σύστημα.

Φυσικά μέχρι το 2020 υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας μέχρι να έχουμε οριστικές και σίγουρες εξελίξεις σχετικά με τον απόγονο της θρυλικής σειράς RX.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL