Zontes D350: Το δυνατότερο scooter της κατηγορίας έφτασε στην Ελλάδα

40.447 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
Zontes D350: Το δυνατότερο scooter της κατηγορίας έφτασε στην Ελλάδα
12 Φωτογραφίες »

Μονοκύλινδρος 349cc με 3,4 λ/100χλμ κατανάλωση.
Με 2 powermodes και μεγάλους τροχούς 15 και 14 ιντσών.
Φρένα της J.Juan και χειρόφρενο στάθμευσης.
Υπερπλήρης εξοπλισμός με 4.795 ευρώ.

Μονοκύλινδρος 349cc με 3,4 λ/100χλμ κατανάλωση

Το πολυαναμενόμενο scooter της Zontes με τον δυνατότερο κινητήρα της κατηγορίας του και την σπορ σχεδίαση που θυμίζει μεγάλη μοτοσυκλέτα, έφτασε στην Ελλάδα για να βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό. Το 350D έχει σητν καρδιά του έναν μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα 349cc με άμεσο ψεκασμό της Bosch και υψηλή σχέση συμπίεσης (11,8:1), που αποδίδει 37 ίππους στις 7.500 σαλ και 38 Nm ροπής στις 6.000 σαλ. Επιδόσεις και οικονομία συνήθως δεν συμβαδίζουν, το D350 όμως εκτός από ισχυρό κινητήρα έχει και σχετικά χαμηλή κατανάλωση στα 3,4 λίτρα ανά 100 χλμ, σύμφωνα με την Zontes, γεγονός που του χαρίζει μια αυτονομία κοντά στα 350 χιλιόμετρα με το ντεπόζιτο των 12 λίτρων. Το ψυγείο έχει ανασχεδιαστεί και έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ώστε να φροντίζει για τις αυξημένες απαιτήσεις ψύξης του κινητήρα. 

Με 2 powermodes και μεγάλους τροχούς 15 και 14 ιντσών

Μέσω των χειριστηρίων στο δεξί χέρι, ο αναβάτης μπορεί να εναλλάσσει μεταξύ των δύο Power Modes, το E για πιο οικονομική οδήγηση και το S για μία πιο δυναμική απόκριση του γκαζιού. Μάλιστα, το σύστημα περνάει αυτόματα στην χαρτογράφηση S μόλις οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000, ώστε να εξασφαλίζεται άμεση απόκριση, για παράδειγμα σε περίπτωση προσπέρασης. Στον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται Traction Control το οποίο φροντίζει για την βέλτιστη κατανομή της δύναμης στην άσφαλτο και ενισχύει την ασφάλεια του αναβάτη σε συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος. Το scooter διαθέτει επίσης αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας των ελαστικών, τα οποία έχουν διαστάσεις 120/70 εμπρός και 140/70 πίσω και τοποθετούνται σε τροχούς 15 και 14 ιντσών αντίστοιχα.

Φρένα της J.Juan και χειρόφρενο στάθμευσης

Το φρενάρισμα του D350, αναλαμβάνει μία ακτινική δαγκάνα με τέσσερα έμβολα που πιάνει σε έναν δίσκο 268mm εμπρός και μία διπίστονη δαγκάνα σε δίσκο 260mm πίσω, αμφότερες προερχόμενες της J.Juan, θυγατρική εταιρεία της Brembo. Το φρενάρισμα βελτιστοποιείται από την δικάναλη μονάδα ABS τελευταίας γενιάς ενώ η μανέτα του πίσω φρένου λειτουργεί και ως χειρόφρενο για τη διευκόλυνση της στάθμευσης σε δρόμους με μεγάλη κλίση. Το τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 37mm έχει διαδρομή 110mm και εδράζεται σε δύο πλάκες και τα διπλά αμορτισέρ πίσω είναι ρυθμισμένα ώστε να αντεπεξέρχονται στην αυξημένη ιπποδύναμη.

Υπερπλήρης εξοπλισμός με 4.795 ευρώ

Το Zontes 350D διαθέτει σύστημα Keyless 3.0 με πιο εξελιγμένη κρυπτογράφηση που αναγνωρίζει το κλειδί εύκολα και γρήγορα σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου, ενώ αν αυξηθεί η απόσταση κλειδώνει αυτόματα. Το κλειδί έχει διεθνή πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67, ενώ πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι αυτό μπορεί να επικοινωνήσει με τον αισθητήρα του scooter ακόμα και αν από αυτό έχει αφαιρεθεί η μπαταρία, ώστε να παραμένει κλειδωμένο και ασφαλές. Στον πίνακα οργάνων συναντάμε μία έγχρωμη TFT οθόνη με θεματικά interfaces (Recreation, Race, Street, Simplicity) με αυτόματη προσαρμογή ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, που διαθέτει δυνατότητα συνδεσιμότητας με Smartphone και πλοηγό. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται Full LED φωτιστικά σώματα και θύρα φόρτισης USB ισχύος 18W, ενώ για την ενίσχυση της πρακτικότητας το 350D διαθέτει επίσης ντουλαπάκια στην ποδιά και έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα στον οποίο χωράει ένα Full Face κράνος και μικροαντικείμενα του αναβάτη. Το πλούσιο αυτό πακέτο εξοπλισμού και επιδόσεων, έρχεται στην ελληνική αγορά στην άκρως προσιτή τιμή των 4.795 ευρώ

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda