Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των ανανεωμένων VW Golf GTE και eHybrid

2.352 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2024)
Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των ανανεωμένων VW Golf GTE και eHybrid
4 Φωτογραφίες »

- Από 44.240 ευρώ το eHybrid, από 46.745 ευρώ το GTE.
- Με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.
- Φρεσκαρισμένο εξωτερικό με πολλά χρώματα.
- Στάνταρ η μεγάλη οθόνη για το infotainment 12,9 ιντσών.

Από 44.240 ευρώ το eHybrid, από 46.745 ευρώ το GTE

Λίγες ημέρες μετά το πανευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα του ανανεωμένου Golf GTI, η Volkswagen ανακοίνωσε τις πρώτες ευρωπαϊκές τιμές και για τις Plug-in υβριδικές εκδόσεις eHybrid, όπως και του «καυτού» GTE. Από 44.240 ευρώ ξεκινά στην αγορά της Γερμανίας το Golf eHybrid, ενώ στις 46.745 ευρώ έχει οριστεί το αρχικό κόστος απόκτησης για το Golf GTE.

Με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία

Παρά την ανανέωση που δέχτηκε το Golf, το βασικό plug-in υβριδικό σύστημα eHybrid διατήρησε τα 204 άλογα, σε αντίθεση με το πιο σπορ GTE μοντέλο που είδε τη... δυναμική του να αυξάνεται στα 272 άλογα (+27). Αμφότερα τα συστήματα είναι συνδεδεμένα με ένα αυτόματο DSG κιβώτιο έξι σχέσεων και κίνηση μπροστά. Τα PHEV αυτοκίνητα εξοπλίζονται πλέον με μπαταρία 19,7 kWh (από 10,6), αυξάνοντας την ηλεκτρική αυτονομία σε 143 και 131 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη μάρκα.

Φρεσκαρισμένο εξωτερικό με πολλά χρώματα

Κατά την ανανέωση το Golf φρεσκαρίστηκε και εξωτερικά. Οι προβολείς LED, τα πίσω φώτα LED και ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι νέα. Μάλιστα, οι προβολείς προαιρετικά μπορούν να συνδυαστούν και με φωτιζόμενο λογότυπο για πρώτη φορά στην Ευρώπη, εκτός από μια οριζόντια λωρίδα LED στη μάσκα. Στην περίπτωση του GTE υπάρχει επίσης μια μπλε λωρίδα κάτω από το καπό ως χαρακτηριστικό γνώρισμα. Τα 11 χρώματα για το εξωτερικό συμπληρώνονται τώρα με τέσσερα νέα, τα Crystal Ice Blue metallic, Anemone Blue metallic, Oyster Silver metallic και Grenadilla Black metallic. Ένα νέο χαρακτηριστικό για το Golf GTE είναι η μαύρη οροφή που διατίθεται προαιρετικά, ενώ σε αμφότερα τα αυτοκίνητα στάνταρ είναι οι 17άρες ζάντες αλουμινίου Richmond. 

Στάνταρ η μεγάλη οθόνη για το infotainment 12,9 ιντσών

Στο εσωτερικό, όλα τα Golf GTE και Golf eHybrid διατίθενται στάνταρ με οθόνη αφής 12,9 ιντσών για το infotainment, ενώ παρών είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων  10,2 ιντσών. Το Golf GTE υπογραμμίζει τον σπορ χαρακτήρα του με δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και σπορ καθίσματα, μεταξύ άλλων. Παράλληλα το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνει τα: Travel Assist για υποβοηθούμενη οδήγηση έως 210 χλμ./ώρα, σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Front Assist) και σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Assist). Κλείνοντας, να σημειωθεί πως διαθέσιμο είναι και ο νέος φωνητικός βοηθός IDA, ο οποίος χρησιμοποιεί λειτουργικό τεχνητής νοημοσύνης, ChatGPT.

BLINK GIORTAZEI
test