H ώρα της ανανέωσης ήρθε για τη GLK
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H ώρα της ανανέωσης ήρθε για τη GLK

Ανανέωση για τη Μercedes GLK

(23/3/2012)

Πέρασαν ήδη 4 χρόνια από το λανσάρισμά της και η GLK φρεσκάρεται για να διατηρήσει τη δυναμική της ανάμεσα στο σκληρό ανταγωνισμό των πολυτελών μεσαίων SUV.

Στην ανανέωση της GLK προχώρησε η Mercedes-Benz με σκοπό να διατηρήσει σύγχρονο το πολυτελές μεσαίο της όχημα ελεύθερου χρόνου, που παρουσιάστηκε το 2008. Η ανανεωμένη GLK έχει αλλαγές στην εμφάνιση, το εσωτερικό, αλλά και την γκάμα των κινητήρων. Χαρακτηριστικό στην εμφάνιση της νέας GLK είναι τα νέα φώτα ημέρας LED. Ανασχεδιασμένη είναι η μάσκα για να ταιριάζει με το σύγχρονο οικογενειακό look της εταιρείας, ενώ οι προβολείς έχουν διαφορετική σχεδίαση ανάλογα με το αν είναι αλογόνου ή xenon με σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμό ILS. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος, που μπορεί να είναι 17, 19 ή 20 ίντσών.

Το εσωτερικό της ανανεωμένης GLK δείχνει διακριτικά φρεσκαρισμένο και ακόμα πιο πολυτελές.

Το εσωτερικό της ανανεωμένης GLK δείχνει διακριτικά φρεσκαρισμένο και ακόμα πιο πολυτελές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει σήμερα, οι νέοι προφυλακτήρες GLK είναι ίδιοι σε όλες τις εκδόσεις, ανεξάρτητα της παρουσίας ή όχι πακέτου "off-road" με ποδιές προστασίας, σύστημα ελέγχου καθόδου και ειδικό πρόγραμμα απόκρισης γκαζιού και αυτόματου κιβωτίου. Διαθέσιμο θα είναι και σπορ πακέτο AMG.

&&&& &&&& Αλλαγές και στο εσωτερικό
&&&& &&&& Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό. Πλέον οι αεραγωγοί δεν είναι ορθογώνιοι, αλλά στρογγυλοί, όπως στην B-Class, ενώ στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού για να υπάρχει χώρος ανάμεσα στα καθίσματα για θήκες μικροαντικειμένων. Ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί να είναι πλέον LED, ενώ νέας σχεδίασης είναι οι ταπετσαρίες και το τιμόνι. Ένα ακόμη νέο είναι πως ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε στάνταρ και σπορ καθίσματα. Εντυπωσιακή είναι η νέα έγχρωμη οθόνη στην κεντρική κονσόλα.Πλέον ο προαιρετικός εξοπλισμό της νέας GLK περιλαμβάνει στοιχεία, που είναι ήδη διαθέσιμα σε άλλα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, όπως το Attention Assist, το Distronic Plus, το Αctive Lane Keeping Assist ή το Active Blind Spot Assist.

H γκάμα των κινητήρων πετρελαίου παραμένει ως έχει σήμερα με επεμβάσεις όμως ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές Euro6. Επίσης ο κορυφαίος κινητήρας αποδίδει πλέον 265 ίππους και 620 Nm ροπής. Μοναδική επιλογή βενζίνης είναι ο V6 των 306 ίππων. Η GLK 200 και 220 CDI προσφέρονται και με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ έχουν και επιλογή για χειροκίνητο κιβώτιο, εκτός από το αυτόματο που είναι στάνταρ σε όλες τις άλλες εκδόσεις. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με σύστημα Start/Stop.

Το λανσάρισμα της ανανεωμένης GLK θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.
Mercedes
Toyota