
Στην Ελλάδα το σπορ έχει ένα lifestyle που το έχει φέρει τα τελευταία χρόνια ψηλά στις προτιμήσεις, αφήνοντας το άνετο μικρομεσαίο λίγο πίσω.
Τι προτιμάτε; Σπορ ή άνετο μικρομεσαίο για την πόλη;
Μπορεί το «σπορ» να δημιουργεί τις σωστές εντυπώσεις, να δείχνει επιθετικό και ανήσυχο και να προσφέρεται και για άλλες χρήσεις, όταν όμως μπαινοβγαίνεις στην πόλη, μήπως έχει περισσότερη σημασία να κυκλοφορείς «ατσαλάκωτος»;
autotriti team
Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»
Οι δύο πιο βασικές σχολές στα μικρομεσαία είναι τα «σπορ» και τα «άνετα». Κλασσικό παράδειγμα από τη μία η Alfa Romeo Giulietta και το Peugeot 308 από την άλλη. Υπάρχουν και αυτά που θεωρητικά καλύπτουν και τις δύο πτυχές, όπως τα γερμανικά, υποτίθεται, όμως ένα μοντέλο για να πετύχει και τις δύο όψεις χρειάζεται ξεχωριστές εκδόσεις, όπως το Renault Megane στην 5θυρη, άνετη έκδοσή του και την 3θυρη κουπέ και πολύ σπορ μορφή του.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Στην Ελλάδα το σπορ έχει ένα lifestyle που το έχει φέρει τα τελευταία χρόνια ψηλά στις προτιμήσεις, αφήνοντας το άνετο μικρομεσαίο λίγο πίσω. Όμως στο δια ταύτα, μήπως αυτή η προτίμηση χρεώνει το στιλ εις βάρος της ουσίας;
Γιατί ένα μικρομεσαίο που κυκλοφορεί μέσα στην πόλη και στα διαλείμματα αποτελεί μέσο ταξιδίου ή απλά πηγαιν-έλα στο σούπερ μάρκετ και το σχολείο των παιδιών, όταν είναι σπορ, όταν δηλαδή το «φοράς» για να το οδηγήσεις, μάλλον κουράζει. Μπες-βγες σε μία BMW Σειρά 1, και κάνε το ίδιο σε ένα Citroen C4. Σαφώς η θέση οδήγησης είναι πιο συμμετοχική, κάθεσαι κοντά στο πάτωμα, χαμηλά, νοιώθεις έτοιμος για κούρσα, όμως αν χρειαστεί να κάνεις τρεις στάσεις και να βγεις κάθε φορά, ή να βάλεις στη θέση του συνοδηγού τον ηλικιωμένο πατέρα σου, ή πίσω τα παιδιά, αυτή η «θέση» μάλλον δε βολεύει πολύ.
Στη χρήση, δηλαδή, το πράγμα είναι αλλιώς από τη φιλοσοφία. Ωραίο το σπορ, αλλά δεν είναι πιο σημαντικό να μπαίνεις σε μια καμπίνα που θυμίζει σε άνεση πρώτη θέση στο τραίνο; Που σε πηγαινοφέρνει ατσαλάκωτο και ξεκούραστο; Που δε σε αναγκάζει να ξανασκεφτείς που θα κατέβεις και για πιο λόγο;
Τι λέτε λοιπόν, άνετο η σπορ μικρομεσαίο;
με ενα focus rs η st κανεις τα παντα θα ελεγα...
....εγώ παλι θα ήθελα μια Porsche Panamera, ωστε να προσπερνώ τους έχοντες M3.... (Μεγαλόχαρη, τι ακουμε σε μέρες κρίσης!)
Πολλοί έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα, έχοντας δύο αυτοκίνητα, ένα για την πόλη και ένα για τα ταξίδια. ¶λλοι πάλι έχουν ένα αυτοκίνητο για όλες τις δουλειές προτιμώντας αφενός μεν να είναι μικρό, για να κινείται εύκολα μέσα στα στενά της πόλης και να παρκάρει επίσης εύκολα, αφετέρου δε να έχει τον πιό δυνατό κινητήρα, προκειμένου να έχει ικανοποιητικές επιδόσεις, στον ανοικτό δρόμο. Υπάρχει τέλος και η κατηγορία των φανατικών, που έχουν ένα σπορ αυτοκίνητο για όλες τις δουλειές, άσχετα αν τους κάνει τη ζωή λίγο έως πολύ δύσκολη. Εγώ π.χ. αν είχα τη δυνατότητα (τεκμήρια, τέλη κ.λ.π.), θα προτιμούσα ένα αυτοκίνητο για όλες τις δουλειές, όπως π.χ μια BMW M3 (E46).
Έχω διαφωνία στο ότι λέτε ότι σπόρ όχημα είναι το οποιοδήποτε 3θυρο hatchback.Δεν υπάρχει αυτό,εκτός αν θέλουμε να λέμε το οτιδήποτε από λόγους εγωισμού,περί της άποψης μας.Σπόρ όχηματα είναι λίγα,αναξαρτήτου τιμής και τεχνικών χαρακτηριστικών.Σπόρ όχημα λίγων κυβικών είναι η bmw 316 coupe,η 135 coupe,και άλλα ανέφερα τυχαία αυτά.Σπόρ αμάξι δεν είναι το cabrio,αλλά πριν,κάτω από το σπόρ.Σαν να λέμε λύκειο και μεταλυκειακή εκπαίδευση,μην κοιτάτε που με μία λέξη τα βάζουμε ΟΛΑ στο ίδιο τσουβάλι και τα λέμε σπόρ.Για να τα ξεχωρίσουμε χοντρικά από τα sedan,τα liftback,station wagon,mpv,suv. Τα 3θυρα hatchback είναι απομίμηση των σπόρ,και δεν θα γίνουνε ουσιαστικά ΠΟΤΕ ΣΠΟΡ οχήματα,όσο και αν οι ιδιοκτήτες τους θέλουνε να το λένε και να το πιστεύουνε. Ηγέτης της κατηγορίας ήταν το vw golf 1,από τότε,εώς τις μέρες μας ακολουθήσαν πολλοί κατασκευαστές. Τα 3θυρα hatchback είναι αντιλειτουργικά για την πόλη,άσχετα αν είσαι νέα,ος η κουβαλάς πολλά η λίγα πράγματα,για τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους,άνω των 80 ετών,εξαιρούνται οι εξαιρέσεις,προσωπικά έχω δει 100 ετών άνθρωπο να οδηγεί όχι χαλαρά chevrolet camaro,για τις ψηλές,τους ψηλούς ανθρώπους στο πίσω μέρος τους,τα παιδιά,τα μωρά,τα ζωντανά μας. Από εκεί και πέρα καθένας μας τα βάζει κάτω και βλέπει τι είναι καλό για τον εαυτό του.Η η λογική η το συναίσθημα.Αλλά αν κάνει την λάθος επίλογη,ας μην του φταίει το προιόν που αγόρασε,αλλά ο εαυτός του. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.