Τέλος εποχής για τη Maybach και τα δύο μοντέλα της, 57 και 62.

Τέλος εποχής για τη Maybach και τα δύο μοντέλα της, 57 και 62.

Τίτλοι τέλους για τη Maybach

(16/8/2012)

H Daimler σταμάτησε την παραγωγή των Maybach νωρίτερα από το αναμενόμενο, κλείνοντας έτσι την εταιρία που ήλπιζε ότι θα μπορέσει να συναγωνιστεί τις Rolls Royce και Bentley.

Αν και τα αρχικά πλάνα έλεγαν για παύση εργασιών στο τέλος του χρόνου, τελικά η μητρική Daimler τράβηξε νωρίτερα την «πρίζα» της Maybach. Η απόφαση για παύση εργασιών είχε ληφθεί το Νοέμβριο του 2011, με στόχο η εταιρία να συνεχίσει μέχρι την έλευση της νέας Mercedes S-Class, στις αρχές του 2013. Τελικά όμως κάτι τέτοιο δεν έδειξε να τραβάει, οπότε άλλαξαν τα πλάνα. Η υπερπολυτελής εταιρία επαναλειτούργησε το έτος 2002, με στόχο να πουλάει 1.000 αυτοκίνητα ετησίως. Ποτέ, ωστόσο, δεν πλησίασε αυτό το νούμερο. Χαρακτηριστικά, πέρυσι πουλήθηκαν στην Ευρώπη 46 αυτοκίνητα, έναντι 472 Rolls Royce και 1.774 Bentley.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σε δηλώσεις του ο Dieter Zetsche, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler ανέφερε ότι το κενό της υπερπολυτελούς κατηγορίας θα καλύψει η νέα S-Class, με κάποιες ειδικές, αναβαθμισμένες εκδόσεις της. «Η επόμενη S-Class είναι, με κάποιο τρόπο, ένα ανώτερο αυτοκίνητο που μπορεί να αντικαταστήσει τη Maybach».

NEXEN NFERA PRIMUS
peugeot