Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ανασφάλιστα οχήματα, φέρνει τσουχτερά πρόστιμα...

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ανασφάλιστα οχήματα, φέρνει τσουχτερά πρόστιμα...

Πρόστιμα «φωτιά» για τα ανασφάλιστα οχήματα

(20/8/2012)

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο άμεσης (εντός του φθινοπώρου) επιβολής προστίμων, έως και 1.000 ευρώ, για τα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα, που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα έχει αποτυπωθεί κυρίως στον τομέα ασφάλισης οχημάτων, καθώς, παρότι είναι η μόνη υποχρεωτική, εντούτοις εκτιμάται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν ήδη τα 1,8-2 εκατομμύρια (εκ των οποίων περίπου τα 700.000 είναι... κρατικά), εξέλιξη που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αυξημένους κινδύνους στους δρόμους.
Τα ανασφάλιστα ΙΧ έχουν μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», δεν αποκλείεται εντός του φθινοπώρου να σταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 250 μέχρι και 1.000 ευρώ (μπορεί, δηλαδή, να είναι κλιμακωτό, ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του κάθε ανασφάλιστου οχήματος). Σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού, σύμφωνα πάντοτε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα προβλέπεται νέο, ακόμη πιο «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας!
Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι η παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012, εμφανίζεται μειωμένη σε ποσοστό της τάξεως του 8%, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στη σημαντική υποχώρηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της τάξεως του 11,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
kia