Για τη Ferrari το πρώτο εξάμηνο του 2012 εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο.

Για τη Ferrari το πρώτο εξάμηνο του 2012 εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο.

Οδεύει για ρεκόρ πωλήσεων η Ferrari!

(29/8/2012)

Το ότι η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τους περισσότερους, αλλά όχι όλους, είναι προφανές. Το γεγονός, όμως, ότι η Ferrari βρίσκεται σε τροχιά νέου ρεκόρ πωλήσεων, μέσα σε τέτοιο κλίμα, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

H Ferrari, δια στόματος του προέδρου της, Luca di Montezemolo, ανακοινώνει ότι με βάση τις επιδόσεις της στο πρώτο εξάμηνο του 2012, οδεύει ολοταχώς για νέο ρεκόρ πωλήσεων! Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Scuderia στο διάστημα αυτό έχουν αυξηθεί κατά 7%, φτάνοντας συνολικά τις 3.664 μονάδες. Το συνολικό κέρδος ανέρχεται στα 152 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 13%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις των μοντέλων με κινητήρες V12, παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 66%!
Τα εντυπωσιακά αυτά ποσοστά επιτυγχάνονται σε μια περίοδο που η Ferrari ετοιμάζεται να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός turbo V6 κινητήρα 1.6 λίτρων, για τις ανάγκες της ομάδας της στη Formula 1 (οι κανονισμοί επιβάλλουν το downsizing από το πρωτάθλημα του 2014). Χωρίς να υπάρχει επίσημη κοστολόγηση του project, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν από 40 έως 60 εκατομμύρια ευρώ, για την παραγωγή αυτών των κινητήρων, «παραλλαγές» των οποίων ενδέχεται να δούμε και στα μοντέλα της Ferrari.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
test center