To Mini Cooper JCW GP θα παραχθεί σε μόλις 2.000 μονάδες.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Mini Cooper JCW GP θα παραχθεί σε μόλις 2.000 μονάδες.

Νέα στοιχεία του Mini Cooper JCW GP

(6/9/2012)

Η Mini αποκάλυψε επίσημα την πιο γρήγορη έκδοση του Mini Cooper, την JCW GP το Μάιο, ωστόσο –πρόσφατα- διέρρευσαν και τα εκρηκτικά τεχνικά στοιχεία της μικρής βολίδας…

Το Μάιο είχαμε αναφέρει την αποκάλυψη της νέας γρήγορης έκδοσης του Mini Cooper, το John Cooper Works GP, χωρίς όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.  
Το μόνο που γνωρίζαμε τότε ήταν ότι ολοκλήρωσε τον πολύ διάσημο «γύρο» Nurburgring-Nordschleife σε χρόνο μόλις 8 λεπτών και 23 δευτερολέπτων, δηλαδή 19 δευτερόλεπτα λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς JCW GP μοντέλο. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πηγές, το νέο JCW GP αποδίδει 218 ίππους με 206 Nm ροπή, ενώ το βάρος του είναι κατά 45 κιλά λιγότερα σε σχέση με την απλή έκδοση JCW. Τη διαδικασία επιτάχυνσης του 0-100 χλμ./ώρα την ολοκληρώνει σε μόλις 6,3 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 241 χλμ./ώρα.
Για ένα γρήγορο γύρο στο Nurburgring δε χρειάζεται μόνο υψηλή ιπποδύναμη, αλλά και ένα σωστό «στήσιμο» του αυτοκινήτου, καθώς και ένα καλής ποιότητας σύστημα πέδησης. Γιαυτό, το νέο Mini Cooper JCW GP εφοδιάζεται με μια πλήρες ρυθμιζόμενη ανάρτηση με πολύ «επιθετική» ρύθμιση του μπροστινού camber, ενώ φοράει ειδικά σχεδιασμένα για την… περίπτωση ελαστικά της kuhmo. Όσον αφορά στο σύστημα πέδησης, την σκληρή δουλειά την τραβάνε τα αναβαθμισμένα εξαπίστονα φρένα. Τέλος, έχει βελτιωθεί με μικρές αεροδυναμικές τροποποιήσεις, όπως είναι ο πίσω προφυλακτήρας και ο διαχύτης.
Η Mini θα παράγει το νέο JCW GP σε μόλις 2.000 μονάδες και για όσους θεωρούν ότι μπορούν να βάζουν παραπάνω από δύο επιβάτες μέσα, τότε σίγουρα δε θα τους βολέψει, μιας και η συγκεκριμένη έκδοση είναι αποκλειστικά 2θέσιο. 

Η ιπποδύναμη του νέου εκρηκτικού Mini GP φτάνει τα 218, ενώ ταυτόχρονα έχει... ελαφρύνει κατά 45 κιλά σε σχέση με την απλή έκδοση.

Η ιπποδύναμη του νέου εκρηκτικού Mini GP φτάνει τα 218, ενώ ταυτόχρονα έχει... ελαφρύνει κατά 45 κιλά σε σχέση με την απλή έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center