
Για σας πόσο σημαντική είναι η εξωτερική εμφάνιση και ο "χαρακτήρας" του αυτοκινήτου σας;
Είναι απαραίτητο το αυτοκίνητό σας να είναι κάτι το ξεχωριστό;
5.314 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2012)
Πόσο σας ενδιαφέρει η μοναδικότητα του αυτοκινήτου σας; Ή έστω το να είναι κάτι ξεχωριστό, να διαφέρει από τα άλλα; Σας απασχολεί καθόλου το ζήτημα; Γιατί η αυτοκινητοβιομηχανία γύρω μας αλλάζει. Εσείς;
autotriti team
Σαφώς το ξεχωριστό έχει ενδιαφέρον. Φαίνεται από τα μοντέλα που γυρίζουν κεφάλια στο δρόμο, και δεν είναι απαραίτητα ακριβά ή τέλος πάντων premium. Όπως το Fiat 500 ή το νέο VW Beetle που πουλάνε κάτι παραπάνω από απλά τη χρηστικότητα ενός αυτοκινήτου. Πουλάνε lifestyle, μια ιδέα δηλαδή που πολλοί είναι έτοιμοι να αποκτήσουν με το αζημίωτο.
Και φαίνεται πως το αζημίωτο αυτό είναι ο μόνος τρόπος για την αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα να έχει έσοδα. Τουλάχιστον έτσι λέει η Fiat που σε μία πολυσέλιδη ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στη «σφαγή» που γίνεται στον ανταγωνισμό, αυτοκίνητα που δεν έχουν κάτι να τα ξεχωρίζει γίνονται εμπορικά δυσβάσταχτα.
Υπάρχουν φήμες σήμερα πως αυτοκίνητα φεύγουν από το εργοστάσιο αφήνοντας κέρδος πίσω τους λιγότερο από 100 ευρώ! Και αν αυτό είναι υπερβολή, τότε τα οικονομικά αποτελέσματα του κλάδου σε μία ευρωπαική αγορά που δεν είναι κακή σε αριθμούς, δείχνουν πως το κέρδος έχει συμπιεστεί πολύ.
Αν όμως οι κατασκευαστές θέλουν να πουλήσουν κάτι ξεχωριστό για να κερδίσουν, ποιος τους λέει ότι ο κόσμος το θέλει; Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο όγκος των πωλήσεων γίνεται από μοντέλα που έχουν το ξεχωριστό τους φυσικά (όλα κάτι έχουν) αλλά δεν «το παίζουν» κάτι. Το γεγονός εξάλλου ότι κάποια μοντέλα είναι best seller με εκατομμύρια πωλήσεις, κάνει εμφανές το ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν έχει και κάποιος άλλος το ίδιο. Απλά το θέλει και το αγοράζει για αυτό που είναι.
Υπάρχει όμως σήμερα η βάση για διαφοροποίηση όσο ποτέ άλλοτε. Μια ματιά για παράδειγμα στα μοντέλα της Citroen και της Peugeot που παρότι μοιράζονται μηχανικά σε μεγάλο βαθμό έχουν τεράστια ποικιλία διαφορετικότητας και μεγάλη δόση «ξεχωριστού». Υπάρχει η τεχνολογία για να φτιάχνει ο κάθε κατασκευαστής ένα αυτοκίνητο για τον καθένα μας, και φαίνεται πως η επόμενη φάση δε θα απέχει πολύ από αυτή τη λογική.
Το ερώτημα όμως παραμένει. Εσείς θέλετε απαραίτητα το αυτοκίνητό σας να είναι κάτι ξεχωριστό; Ή μήπως προτιμάτε το «τίμιο», και με τη διαφορά στην τιμή να ψωνίσετε κυβικά, εξοπλισμό ή απλά να μην τα χαλάσετε καν; Τι λέτε;
αρκετα ξεχωρίζουμε τις κυριακης όσοι παμε ακομη εκδρομη....μπορεις επισης να ξεχωρίζεις αν στην εθνική πας με 160 ή κατεβαινεις στροφούλες με τα λαστιχα να καπνιζουν....ξεχωρίζεις γιατι έτσι δείχνεις και πολύ ματσο τύπος!!!!
ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ.Πρώτα η,ο οδηγός μετράει,αν έχει πάθος,στυλ και υπερβολή,μετά το εργαλείο,να υπάρχει ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΖΙ,ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΟΤΕΡ.
Το να έχεις 1600 κυβικά με 100 άλογα και να έχεις ζάντα 18 ιντσών που έχει παράδειγμα 5000 ευρώ,δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα,το να έχεις πράσινη ραφή στο τιμόνι και στα καθίσματα,και πάλι δεν έχει ουσιαστικό νόημα,είτε τα πληρώνεις εξτρά,είτε στα κάνει δώρο ο κατασκευαστής,και να χαίρεσαι ότι έχεις μοναδικό,ξεχωριστό όχημα.Και πόσα άλλα απτά παραδείγματα.
Το όχημα,όπως και πολλά προιόντα τα αγοράζεις ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ βάσει των αναγκών σου και το αν σου κάνουνε στο έπακρο την δουλειά για την οποία το αγόρασες,δεν θέτεις δευτερεύοντες,και άλλους λόγους ως πρώτους,διότι τότε είσαι μοναδικός,ξεχωριστός,αλλά με την κακή έννοια των όρων.
Καθένας μας ότι ανάγκς έχει,ότι οικονομικά,και άλλα,το μελετάει διεξοδικά και αποφασίζει το τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του,και τότε μόνον είναι μοναδικό,ξεχωριστό και το όχημα που αγόρασε και ο ίδιος.
Φυσικά και θέλω ενα ξεχωριστό αμάξι από πάσης απόψεως. Θέλω να ξεχωρίζω από τους κοινούς θνητούς και θα κάνω τα πάντα για να το αποκτήσω. Στην τελική θα πουλήσω και το κορμί μου ακόμα.Αλλά μισό λεπτο. Ο οίκος εποχής Σούλα χρηματοδοτεί κατά το 1/3 την απόκτηση τρεντυ αμαξιού. Απλά θα το βάψουμε στα χρώματα του οίκου τον οποίο και θα διαφημίζουμε πάντοτε. Και τι πειράζει που το σουπερ ντουπερ γουπερ τρεντυ τουτου μου θα γραφει σε σωμον απόχρωση οικος εποχής Σούλα.Και μετά ξυπνησα στην Ελλάδα του τριτου μνημονίου. Σε λίγο ουτε ζαντα δε θα μπορω να συντηρώ..