Έχετε αναλογιστεί ποιος κινητήρας είναι καταλληλότερος για αυτό που εσείς χρειάζεστε;

Έχετε αναλογιστεί ποιος κινητήρας είναι καταλληλότερος για αυτό που εσείς χρειάζεστε;

Yaris υβριδικό ή ντίζελ;

23.726 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2013)

Πόσο καιρό ζητούσε η αγορά ένα μικρό υβριδικό; Πόσο καιρό το περίμενε; Και πάνω που η Toyota έκανε το θαύμα της, ήρθε στην υπόλοιπη Ελλάδα και το πετρέλαιο. Οπότε ρωτάμε, Yaris υβριδικό ή ντίζελ;

Το Yaris βρίσκεται τα τελευταία χρόνια κάθε χρονιά στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων. Και όχι άδικα. Η αξεπέραστη πρακτικότητα στη σχεδίαση εξασφαλίζει μικρές διαστάσεις με μεγάλους χώρους που συνδυάζεται με εκπληκτική αντοχή, το μοναδικό σέρβις της Toyota και την καλύτερη μεταπωλητική αξία μικρού της αγοράς. 
Και με τρεις επιλογές κινητήρα, το Yaris είναι το μόνο μικρό της αγοράς που προσφέρεται με κάθε πιθανή τεχνολογία κινητήρα. Δίπλα στο καλύτερο 1.300άρι μοτέρ της αγοράς, η Toyota προσφέρει ένα μοτέρ 1,4 ντίζελ, πιθανώς το κορυφαίο σε αυτόν τον κυβισμό, και ένα 1,5 λίτρων που συνεργάζεται με το υβριδικό σύστημα της εταιρείας, το πιο εξελιγμένο σύστημα του είδους.
Με τέτοια γκάμα δεν είναι τυχαίο που το Yaris απολαμβάνει την προτίμηση χιλιάδων Ελλήνων οδηγών. Πως διαλέγεις όμως ανάμεσα στα δύο πιο πρόσφατα αποκτήματα της ελληνικής αγοράς; Από τη μία το 1.400άρι ντίζελ με 90 άλογα προσφέρει άριστες επιδόσεις και πολύ χαμηλή κατανάλωση, μόλις 3,9 λτ./100χλμ. Με πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς πως η διαφορά στην κατανάλωση σε σχέση με το υβριδικό δεν αξίζει τη διαφορά στην τιμή των 1.200 ευρώ. Μιλάμε για 0,5 λτ./100χλμ διαφορά υπέρ του δεύτερου. 
Όμως το νούμερο αυτό δε λέει όλη την αλήθεια. Γιατί μπορεί το υβριδικό στη μεικτή του κατανάλωση να μην έχει τόση διαφορά, όμως αν η χρήση γίνεται στην πόλη, όπως συνηθίζεται στην κατηγορία, ο πράγμα αλλάζει. Γιατί η κατανάλωση στον αστικό κύκλο είναι 4,8 και 3,5 λτ./100χλμ. για το ντίζελ και το υβριδικό αντίστοιχα. Που σημαίνει ότι μέσα στην πόλη το υβριδικό καίει όσο το ντίζελ στην εθνική. Τόση διαφορά. Και αν το σταμάτα ξεκίνα είναι η καθημερινή πραγματικότητα, η διαφορά στην τσέπη θα είναι σημαντική.
Ποιο Yaris λοιπόν ταιριάζει στη δική σας χρήση; Το ντίζελ, το υβριδικό ή το βενζινοκίνητο; Έχετε δει ποιος κινητήρας είναι καταλληλότερος για αυτό που εσείς χρειάζεστε; Και τελικά με τέτοια γκάμα κινητήρων, έχει το Yaris πραγματικό αντίπαλο; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL