Με ένα πρωτότυπο κομβόι ΜΙΝΙ που θα διανύσει πάνω από 10.500 χλμ., αναμένεται να εορταστούν τα 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Με ένα πρωτότυπο κομβόι ΜΙΝΙ που θα διανύσει πάνω από 10.500 χλμ., αναμένεται να εορταστούν τα 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Στην Οξφόρδη γιορτάζουν με ΜΙΝΙ

2.072 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2013)

Το MINI γιορτάζει 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στην Οξφόρδη με μία διηπειρωτική περιοδεία και τις αντίστοιχες προετοιμασίες να συνεχίζονται πυρετωδώς.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός όπως τα 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, χρήζει αντάξιου εορτασμού και αυτό αναμένεται να συμβεί με ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα που γεννήθηκαν σε αυτό.Εκεί που σήμερα παράγεται το νέο ΜΙΝΙ, γεννήθηκε και το κλασικό Mini, ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί στην Οξφόρδη. Το κλασικό Mini διάνθισε τις Βρετανικές ρίζες του με έναν ιδιαίτερα Ευρωπαϊκό χαρακτήρα, κάτι που εκτίναξε τις πωλήσεις του μοντέλου στα ύψη και στο εξωτερικό.Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, πέντε ΜΙΝΙ παραγωγής Οξφόρδης, ξεκινούν περιοδεία με την οποία θα επισκεφθούν οκτώ πρώην εργοστάσια παραγωγής του κλασικού Mini σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης.Η συγκεκριμένη περιοδεία θα αναβιώσει το διηπειρωτικό χαρακτήρα της παραγωγής ΜΙΝΙ καθώς το κονβόι, συνοδεία εκπροσώπων του Τύπου και της κοινότητας ΜΙΝΙ, θα επισκεφθεί οκτώ πρώην εργοστάσια στο διάστημα 13- 27 Μαρτίου.Η συνολική απόσταση που θα καλυφθεί από το κομβόι υπερβαίνει τα 10.500 χλμ. και περιλαμβάνει στάσεις στο Novo Mesto (Σλοβενία), στο Μιλάνο, στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής στη Μάλτα, στην Πορτογαλική πόλη Vendas Novas, στην Ισπανική Pamplona, στο Seneffe (Βέλγιο), στο Amersfoort (Ολλανδία), καθώς και στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο.Οι οπαδοί του MINI μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της περιοδείας στο αποκλειστικό site www.since1913.co.uk. Μία λειτουργία παρακολούθησης παρουσιάζει την τελευταία στάση του κονβόι ΜΙΝΙ, καθώς καταγράφει την πορεία του σε όλη την Ευρώπη.Λεπτομερείς ενημερώσεις για το ταξίδι και τις στάσεις καθοδόν θα υπάρχουν επίσης στη σελίδα του ΜΙΝΙ στο Facebook www.facebook.com/mini και στο online forum της κοινότητας www.minispace.com.Τελικός προορισμός θα είναι η Οξφόρδη στην οποία συνυπάρχουν το παρελθόν και το παρόν της μάρκας, όπου στις 28 Μαρτίου θα γιορταστεί η εκατονταετία στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER