Αδιάφορα, φανταχτερά, βαρετά, υπερβολικά, μίζερα ή πολύ ζωηρά 
αυτοκίνητα μπορεί να υπάρχουν ακόμη. Aσχημα όμως;

Αδιάφορα, φανταχτερά, βαρετά, υπερβολικά, μίζερα ή πολύ ζωηρά αυτοκίνητα μπορεί να υπάρχουν ακόμη. Aσχημα όμως;

Υπάρχουν σήμερα άσχημα αυτοκίνητα;

9.510 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2013)

Από την λογική που θέλει όλα τα αυτοκίνητα σήμερα να μοιάζουν μεταξύ τους, μέχρι την εποχή που κάποια ήταν ιδιαίτερα άσχημα, εσείς σε ποιο σημείο βρίσκεστε; Τα θέλετε όλα όμοια, ή ποικιλία με κάποια «απρόοπτα»;

Νομίζω πως με τα άσχημα αυτοκίνητα έχουμε τελειώσει πια. Σίγουρα δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα για όλα τα γούστα, αλλά λίγο πολύ ξέρουμε τι περιμένουμε από τον κάθε κατασκευαστή ακόμη και όταν αλλάζει σχεδιαστική γλώσσα.
Στη χειρότερη περίπτωση κάποια μοντέλα να είναι λίγο αδιάφορα, κάποια λίγο ατσούμπαλα, αλλά άσχημα δεν τα λες. Οι εποχές που τα πράγματα ήταν στα χέρια του κάθε κατασκευαστή, έχουν περάσει. Έτσι οι πειραματισμοί με σχήματα, μεγέθη, «λύσεις» και άλλα περίεργα, με σκοπό να ξεχωρίσουν ή να ρίξουν το κόστος έχουν τελειώσει.
Γιατί η σχεδίαση έχει κόστος, είτε αυτό έχει να κάνει με την μελέτη και εξέλιξη ενός σχήματος, είτε με το πόσες φορές πρέπει να πρεσαριστεί μια επιφάνεια για να πάρει το τελικό της σχήμα. Δεν είναι περίεργο που κάποια μοντέλα που ξεκίνησαν πριν χρόνια με σκοπό τη μειωμένη τιμή είχαν πολύ λιτές γραμμές.
Το κόστος όμως έχει περιοριστεί τώρα αρκετά χάρη στη χρήση κοινής πλατφόρμας και μερών και έτσι παρά τα εν πολλοίς κοινά μηχανικά μέρη οι κατασκευαστές μπορούν να κάνουν δύο αυτοκίνητα που είναι κατά τα άλλα σα δυο σταγόνες νερό, να μην ανήκουν καν στην ίδια κατηγορία. Έχουν την πολυτέλεια να σχεδιάσουν γύρω από τα μέρη αυτά, μοναδικά και ξεχωριστά μοντέλα.
Έτσι τελείωσε και η εποχή που μία σεντάν έκδοση ενός χάτσμπακ είχε απλά «κολλημένη» μια άκομψη ουρά στο πίσω μέρος, ή που οι κάμπριο εκδόσεις ήταν σαν να τις είχες κόψει με τον δίσκο. Σύμφωνοι, κάποιοι κατασκευαστές μπορεί να το «ξηλώνουν» λίγο με εξεζητημένες λύσεις, όμως κάτι που να βγάζει «μάτι» και να ασχημαίνει το δρόμο δεν υπάρχει πια.
Ή όχι; Επειδή η αισθητική είναι στη ματιά του καθενός, εσείς τι λέτε; Αλήθεια ξεμπερδέψαμε με τα άσχημα αυτοκίνητα; Μήπως κυκλοφορεί κάτι σήμερα που σας χαλάει την αισθητική; Ή πιο απλά που το θεωρείτε άσχημο, ή που δεν θα αγοράζατε ποτέ γιατί δείχνει κάπως; Όχι απαραίτητα ακαλαίσθητο, μπορεί και μίζερο ή πολύ φανταχτερό. Τι λέτε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER