Ξεχωρίζουν όχι για την πρακτικότητα που όλοι 
αναζητούν σήμερα αλλά για τη σχεδίαση και τη μοναδικότητά τους.

Ξεχωρίζουν όχι για την πρακτικότητα που όλοι αναζητούν σήμερα αλλά για τη σχεδίαση και τη μοναδικότητά τους.

Mini, Fiat 500 και VW Beetle: Έχουν ακόμη ζήτηση τα όμορφα αυτοκίνητα;

6.887 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2013)

Το όμορφο πάντα θα πουλάει. Ακόμη και την εποχή που το αυτοκίνητο αγοράζεται για κυρίως πρακτικούς λόγους, το όμορφο έχει θέμα. Εσείς όμως συμφωνείτε;

Μπορεί δίπλα στις λέξεις «όμορφο αυτοκίνητο» ο καθένας να βάζει το δικό του μοντέλο. Μπορεί να το θέλει σούπερ μοντέλο, μπορεί να το θέλει λιτό και απέριτο μίνι. Είναι υποκειμενικό. Μερικά μοντέλα όμως τα θέλουμε όλοι.Το Fiat 500 για παράδειγμα είναι το αυτοκίνητο που μπορείς να το χαρίσεις στον οποιοδήποτε και να τον κάνεις ευτυχισμένο. Και όχι γιατί θα το πουλήσει να εισπράξει το χρήμα, αλλά γιατί θα θέλει να το κρατήσει για πάντα.
Και για πάντα σε αυτά τα αυτοκίνητα κρατάει και το σχήμα. Το πιο νεόφερτο, το Opel Adam μπορεί να μην έχει τις «ρίζες» που του καθορίζουν το «φαίνεσθαι», όμως οι σχεδιαστές έκαναν καλή δουλειά για να αρχίσουν σήμερα την παράδοση του μίνι τους μοντέλου.
Για τα άλλα τρία τι να πει κανείς. Ακόμη και οι άνθρωποι της VW βρήκαν επιτέλους τη χρυσή τομή και έφεραν έναν σκαραβαίο, το Beetle με τα χαρακτηριστικά που μπορεί να μην παραπέμπουν στον πρώτο, τον απλό, φθηνό και αθάνατο, αλλά δημιουργούν αυτή τη «θελκτικότητα» που μάλλον έχει σήμερα περισσότερη σημασία.
Εκεί που όμως κερδίζουν τα αυτοκίνητα αυτά είναι πως όποιος τα κοιτάζει αδιαφορεί για έννοιες όπως η πρακτικότητα και η εργονομία. Το ντιζάιν είναι πάνω απΆόλα και μετά ότι «φέρνει» μαζί του το κάθε μοντέλο. Το Mini την οδηγική του εμπειρία, το 500 την οικονομία του, το Adam τις γυάλινες επιφάνειες και το Beetle τους μεγαλύτερους χώρους του. 
Ποιος ενδιαφέρεται; Σήμερα που το αυτοκίνητο πουλάει κυρίως ως ανάγκη και όχι ως lifestyle θα έλεγε κανείς πως αυτά τα μοντέλα δεν έχουν θέση στην αγορά. Ισχύει όμως μάλλον το αντίθετο. Γιατί αν κάποιος θέλει σήμερα το κάτι ελάχιστα παραπάνω από το βασικό μέσο μεταφοράς, δε μπορεί να ονειρεύεται υπεραυτοκίνητα. Μπορεί όμως να ονειρεύεται κάτι διαφορετικό.
Εσείς το βλέπετε όμως έτσι; Βλέπετε αυτά τα μοντέλα ως τη νέα διέξοδο, τη νέα εκτόνωση σε κάτι ξεχωριστό αλλά και προσιτό; Ή θεωρείται πως η εποχή των παχιών αγελάδων πήρε μαζί της φεύγοντας και το γούστο για κάτι διαφορετικό; Τι λέτε;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

DEH PASXA
test center