H νέα XFR-S εντάσσεται μαζί με την XKR-S στη σειρά των υπεραυτοκινήτων της Jaguar, μιας και είναι σε θέση να αγγίζουν (με κόφτη) ταχύτητες, όπως τα 300 χλμ./ώρα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H νέα XFR-S εντάσσεται μαζί με την XKR-S στη σειρά των υπεραυτοκινήτων της Jaguar, μιας και είναι σε θέση να αγγίζουν (με κόφτη) ταχύτητες, όπως τα 300 χλμ./ώρα.

Η καινούργια Jaguar XFR-S

5.686 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2013)

Η Jaguar αποκάλυψε το νέο RS μοντέλο της, τη νέα XFR-S, που μαζί με την XKR-S συμπληρώνουν τη γκάμα των supercars υψηλών επιδόσεων και μοναδικής χλιδής της φίρμας.

Η αγγλική μάρκα πολυτελών οχημάτων παρουσίασε τη νέα XFR-S, στη σειρά των υπεραυτοκινήτων της, όπου εντάσσεται μαζί με την XKR-S, μιας και είναι σε θέση να αγγίζουν ταχύτητες, όπως τα 300 χλμ./ώρα.Η Jaguar XFR-S λοιπόν ενσωματώνει στοιχεία μηχανικής τόσο από την XKR-S όσο κι από την F-Type, για να δημιουργηθεί ένα πιο «οδηγοκεντρικό» και ταυτόχρονα «ευέλικτο» supercar, κατά τον επικεφαλής μηχανικό της φίρμας, Andrew Whyman. Επομένως, πάνω στην εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο XF έγιναν τροποποιήσεις στον κινητήρα, στις αναρτήσεις κι ορισμένες βελτιώσεις στο αμάξωμα της, προκειμένου να αυξηθούν στο μέγιστο οι επιδόσεις της.Έτσι κάτω από το καπό, η ισχύς παρέχεται από το γνωστό turbo 5λιτρο μηχανικό σύνολο V8, που με τις απαραίτητες βελτιώσεις στον εγκέφαλο του μοντέλου και τις εισαγωγές κι εξαγωγές του αέρα, αποδίδει πλέον 550 ίππους και 680 Nm ροπής (40 ίππους και 55 Nm ροπής παραπάνω της απλής έκδοσης).Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με το 8τάχυτο κιβώτιο «Quickshift», που δημιούργησε η εταιρεία για τη νέα F-Type, ενώ η ολοκλήρωση των 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται στα 4,6 δλ. τη στιγμή που η τελική ταχύτητα «περιορίζεται» ηλεκτρονικά μέχρι τα 300 χλμ./ώρα, όπως προαναφέρθηκε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
peugeot