To Toyota FCV-R παρουσιάστηκε το 2011 στο Τόκιο, ενώ στις 10 Σεπτέμβρη θα δούμε μια αναβάθμισμένη έκδοση με την ονομασία FCHV.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Toyota FCV-R παρουσιάστηκε το 2011 στο Τόκιο, ενώ στις 10 Σεπτέμβρη θα δούμε μια αναβάθμισμένη έκδοση με την ονομασία FCHV.

Toyota Fuel Cell Hybrid Vehicle στη Φρανκφούρτη

3.479 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2013)

Η Toyota ανακοίνωσε τα σχέδιά της σχετικά με ένα νέο όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών υδρογόνου και θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Σε πρόσφατες ανακοινώσεις, η Toyota αποκάλυψε τα πλάνα της, καθώς εργάζεται σε βάθος πάνω στην εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας και των συστημάτων κυψελών καυσίμου. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης ότι στην Έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα αποκαλύψει και ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο θα το ονομάζει Fuel Cell Hybrid Vehicle (FCHV). To concept φαίνεται ότι έχει προγραμματιστεί να περάσει στην παραγωγή το 2015, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, θα φέρει δύο δεξαμενές για την καύση των κυψελών υδρογόνου, μία μπαταρία 21 kW και φυσικά το γνώριμο Hybrid Synergy Drive σύστημα.
Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας τόνισαν ότι βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό το πρωτότυπο FCV-R, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2011 στο Σαλόνι του Τόκιο. Αναλυτικότερα, οι μηχανικοί μείωσαν τις διαστάσεις των κυψελών υδρογόνου στο νέο πρωτότυπο, ενώ αύξησαν την απόδοση στα 3 kW/ λτ. Επίσης, αυξήθηκε και η αυτονομία, φτάνοντας πλέον τα 563 χλμ. και χρησιμοποιούνται πλέον νέα υλικά κατασκευής, τα οποία αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και -30o C.
Η έκδοση που θα λανσαριστεί αναμένεται να φτάσει τα 82.575 ευρώ, αλλά η Toyota πιστεύει ότι ίσως η τιμή μειωθεί μέχρι να πάρει το «πράσινο» φως παραγωγής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER