Τι άποψη έχετε εσείς; Πόσο μετράει το μέγεθος στην ασφάλεια; Εσείς πως το κρίνετε όταν διαλέγετε καινούργιο αυτοκίνητο;

Τι άποψη έχετε εσείς; Πόσο μετράει το μέγεθος στην ασφάλεια; Εσείς πως το κρίνετε όταν διαλέγετε καινούργιο αυτοκίνητο;

Είναι τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα πιο ασφαλή από τα μικρά;

12.221 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2014)

Πως γίνεται ένα μικρό και ένα μεγάλο μοντέλο να πετυχαίνουν πέντε αστέρια στο EuroNCAP; Σημαίνει πως είναι το ίδιο ασφαλή; Εσείς τι καταλαβαίνετε, και τελικά τι νομίζετε ότι ισχύει;

Αν κοιτάξετε αναλυτικά τα αποτελέσματα δοκιμών, αλλά και τη διαδικασία του EuroNCAP θα διαπιστώσετε ότι τα σκορ που αποδίδονται σε κάθε μοντέλο είναι απόλυτα, όχι σχετικά. Δηλαδή μετριέται η απόδοση και μόνο, όχι σε σχέση με το μέγεθος ή την κατηγορία. Που σημαίνει πως την ίδια προστασία παρέχει ένα πεντάστερο μικρό και ένα πεντάστερο μεγάλο. Απλά.Αυτό όμως είναι αντίθετο με την λογική πολύ κόσμου, που αποδέχεται πως το μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν μπορεί παρά να είναι ασφαλέστερο. Και υπάρχει και βάση πίσω από αυτή την λογική.
Για παράδειγμα ένα μεγάλο αυτοκίνητο έχει απλά περισσότερο «αυτοκίνητο» γύρω από τους επιβάτες, που καθώς παίρνει ώρα να παραμορφωθεί σε μία σύγκρουση, μειώνει τις επιβραδύνσεις και άρα και τις δυνάμεις που ασκούνται στους ανθρώπους. 
Και σε αυτό φυσικά δεν μπορεί να αντιτεθεί κανείς. Αυτό που αλλάζει στα μικρά αυτοκίνητα που έχουν λιγότερο χώρο όπου μπορεί να σχεδιαστεί η ζώνη παραμόρφωσης, είναι η σχεδίαση. Γιατί πρέπει να βρεθεί «οδός» ώστε η παραμόρφωση να διαρκεί την ίδια ώρα με ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, ώστε να επιτυγχάνονται οι ίδιες μειώσεις στις δυνάμεις.
Θέλει περισσότερη δουλειά για να βρεθεί χώρος να μετακινηθούν όλα τα επικίνδυνα (τιμόνι, πετάλια, ταμπλό, κινητήρας) και να μην εισέλθουν στο χώρο των επιβατών. Γενικά τα πέντε αστέρια στα μικρά έρχονται πιο «ακριβά» για τους κατασκευαστές. 
Θα ρωτούσε κανείς, πως αν είναι έτσι, γιατί οι κατασκευαστές δεν βάζουν την ίδια τεχνογνωσία και στα μεγάλα ώστε να γίνουν ακόμη πιο ασφαλή; Γιατί κοστίζει, σε ένα αυτοκίνητο, που λόγω μεγέθους, είναι ήδη ακριβό, και τα αποτελέσματα που παίρνουν με την υπάρχουσα επένδυση είναι ήδη κορυφαία. 
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε πως όλα τα αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, στις δοκιμές συγκρούονται με το ίδιο εμπόδιο και με την ίδια ταχύτητα. Αυτό που δεν φαίνεται στις δοκιμές είναι το τι συμβαίνει όταν αυτοκίνητα συγκρούονται μεταξύ τους.
Τι άποψη έχετε εσείς; Πόσο μετράει το μέγεθος στην ασφάλεια; Εσείς πως το κρίνετε όταν διαλέγετε καινούργιο αυτοκίνητο; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER