Το Hyundai Veloster

Το Hyundai Veloster

Hyundai Veloster 1.6 Turbo με 210 ίππους!

(21/1/2011)

To εντυπωσιακό νέο κουπέ της Hyundai μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, και σε κάθε περίπτωση ήταν από τα αυτοκίνητα που έκλεψαν την παράσταση. Το αυτοκίνητο έκανε την παρθενική του εμφάνιση με κινητήρα 1,6 λίτρων και 140 ίππων, όμως στην Ευρώπη το μοντέλο θα διατίθεται και με έκδοση 210 ίππων!

Το ντεμπούτο του έγινε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, όμως η ευρωπαϊκή παρουσίαση του πρωτοποριακού κουπέ της Hyundai είναι προγραμματισμένη για την έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο. Τα τελευταία νέα για το αυτοκίνητο της Hyundai που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει αρκετά, είναι ότι εκτός από το ατμοσφαιρικό σύνολο με το οποίο παρουσιάστηκε, στην Ευρώπη θα διατεθεί και με ένα ακόμη που θα χρησιμοποιεί υπερτροφοδότηση. Έτσι εσωτερικές πηγές από τη Hyundai αναφέρουν ότι η γκάμα του θα εμπλουτιστεί με επίσης τετρακύλινδρο σύνολο στα 1,6 λίτρα που όμως με τη βοήθεια υπερτροφοδότη θα εκτοξεύει την ιπποδύναμη στους 210 ίππους!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Με τον κινητήρα των 140 ίππων τα 0-100 χ.α.ω. υπολογίζονται σε μόλις κάτω από τα 10 δλ. ενώ με το αντίστοιχο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο υπολογίζονται σε περίπου 7 δλ. Ο υπερτροφοδοτούμενος αυτός κινητήρας άμεσου ψεκασμού θα κάνει την εμφάνιση του το 2012 στο Veloster, ενώ η γκάμα αναμένεται να πλαισιωθεί και με μια έκδοση «Blue» η οποία θα φέρει το γνωστό σύστημα start&stop στον κινητήρα (των 140 ίππων), με τις εκπομπές ρύπων CO2 να πέφτουν από τα 138 στα 129 γρ./χιλιόμετρο.
Mercedes
KIA