Το Scirocco R
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Scirocco R

VW Scirocco R

(20/5/2009)

Τελικά θα βγει στην παραγωγή το γρήγορο Scirocco που οι φίλοι της VW περίμεναν. Ο δίλιτρος TFSI κινητήρας θα αποδίδει 265 ίππους και θα έχει τις αναμενόμενα πολύ καλές επιδόσεις που περιμένουμε, ενώ παράλληλα δείχνει το μέλλον της σειράς R και για την περίπτωση του Golf.

Το Scirocco R θα αποδίδει 265 ίππους οι οποίοι όμως θα παράγονται από το μηχανικό σύνολο που χρησιμοποιούσε η 5η γενιά του Golf GTI και όχι η καινούργια. Ο λόγος για αυτό είναι το μειωμένο κόστος εξέλιξης, ενώ ακούγεται ότι η λύση αυτή θα προτιμηθεί και στην περίπτωση του πιο δυνατού Golf που επίσης θα φέρει τον κωδικό R.

Στην πιο γρήγορη έκδοση του «R» το Scirocco αποδίδει 265 ίππους

Στην πιο γρήγορη έκδοση του «R» το Scirocco αποδίδει 265 ίππους

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το Scirocco R είναι προσθιοκίνητο, γεγονός που βοηθά τόσο στη μείωση του κόστους όσο και στη μείωση του βάρους, που σαν αποτέλεσμα έχει τις καλές επιδόσεις. Έτσι το μοντέλο θα χρειάζεται 6,5 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 250 χ.α.ω. Το σασί είναι χαμηλωμένο, η διάμετρος των δίσκων του συστήματος πέδησης έχουν μεγαλώσει (είναι πλέον 345 χιλ. εμπρός και 310 χιλ. πίσω), ενώ υπάρχει και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS στον εμπρός άξονα.
Εξωτερικά το μοντέλο έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, πλαϊνά μαρσπιέ, αεροτομή στο πίσω μέρος και φώτα ημέρας εμπρός (LED), καθώς και πιο σκούρα κρύσταλλα στα πίσω φώτα. Εσωτερικά, διαθέτει πιο σπορ τιμόνι τριών ακτίνων, επανασχεδιασμένα όργανα, καθώς και αρκετές λεπτομέρειες αλουμινίου.
Σχετικά με το πιο δυνατό Golf (που πιθανόν να λέγεται R20) το μοντέλο θα αποτελέσει τη συνέχεια του R32 της 5ης γενιάς, όμως θα χρησιμοποιεί το δίλιτρο σύνολο που αναφέραμε πριν και αρχικά θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο, με το DSG να διατίθεται κατόπιν παραγγελίας.
CORAL GAS PASXA
skoda