Αλλαγές στη φορολογία των IX;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αλλαγές στη φορολογία των IX;

(1/9/2011)

Νέα μέτρα αναμένονται στη φορολογία των IX. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των Τελών και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας οι σημαντικότερες.

Μετά από πιέσεις που έχει δεχθεί το Υπουργείο Οικονομικών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στη φορολόγηση των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ.

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας.

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται ένας νέος τρόπος υπολογισμού των Τελών Ταξινόμησης, ο οποίος θα γίνεται βάσει των εκπομπών CO2 ή βάσει της λιανικής αξίας κάθε μοντέλου. Έτσι, με αυτό το μέτρο, η εργοστασιακή αξία του μοντέλου δεν θα λαμβάνεται υπόψη.
Επίσης, στο υπουργικό τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να καταργηθούν τα Τέλη Ταξινόμησης, όμως αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες να εφαρμοστεί.
Από την άλλη, πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο της αναδιαμόρφωσης του Φόρου Πολυτελείας, ώστε να καταβάλλεται μόνο στα πραγματικά ακριβά αυτοκίνητα και να υπολογίζεται βάσει της λιανικής αξίας του κάθε μοντέλου.

Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το αυτοκίνητο δεν πρέπει να αποτελέσει την εύκολη πηγή κρατικών εσόδων καθώς οι δραστικά μειωμένες πωλήσεις στα καινούρια ΙΧ έχουν ως αποτέλεσμα την ίδια μείωση των κρατικών εσόδων.
MERCEDES NEW RANGE
OPEL