1 MW ισχύος από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

1 MW ισχύος από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Ηλεκτρικό coupe με 1360 άλογα

2.329 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2015)

Εντυπωσιακό, ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Toroidion με τέσσερις πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες που υπόσχονται καταιγιστική επιτάχυνση.

Έχουμε συνδέσει τα ηλεκτρικά με την οικολογική και ήπια μετακίνηση, με κάτι τέτοια πρωτότυπα όμως, μάλλον θα αναθεωρήσουμε. Η Toroidion, η οποία είναι μια μικρή Φινλανδική εταιρεία, παρουσίασε ένα χειροποίητο πρωτότυπο το οποίο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και αποδίδει 1 MW ισχύος ή αλλιώς 1360 ίππους με ροπή μέχρι στιγμής άγνωστη, αλλά θα είναι σίγουρα τρικυμιώδης αφού οι ηλεκτροκινητήρες παράγουν εγγενώς τεράστια ροπή και από 0 στροφές.
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, συνεπώς το όχημα είναι τετρακίνητο και εφαρμόζει torque vectoring, κάτι που υπόσχεται εξαιρετική συμπεριφορά στις στροφές και φυσικά φοβερή ελκτική πρόσφυση με αναμενόμενο 0-100 σίγουρα κάτω από 3 δλ.
Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά αλλά δεν έχουμε στοιχεία για το ποια ακριβώς υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί. Πάντως οι συνήθεις ύποπτοι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το μαγνήσιο.
Το εντυπωσιακό, χειροποίητο πρωτότυπο παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση Top Marques Monaco.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω για την απαραίτητη φιγούρα.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω για την απαραίτητη φιγούρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL