500X vs Mokka vs Countryman Cooper

500X vs Mokka vs Countryman Cooper

44.691 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2015)

Τα σύγχρονα compact crossover δεν αρκεί να έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος και να είναι ευέλικτα μέσα στην πόλη. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία είναι να είναι μοντέρνα και στιλάτα μιας και απευθύνονται σε ένα δραστήριο κοινό. Παρακάτω ακολουθούν τρεις εκφραστές του είδους.

Fiat 500X 1,6 Mjet 
Στα γρήγορα
• Είναι 1,6 λτ. diesel με 120 ίππους
• Καίει 4,1 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 98 ευρώ τέλη
• Κοστίζει από 20.470 ευρώ
Opel Mokka 1,6 CDTI 4x4
Στα γρήγορα
• Είναι 1,6 λτ. diesel με 136 ίππους & 4x4
• Καίει 4,5 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 107 ευρώ τέλη
• Κοστίζει από 23.470 ευρώ
Mini Countryman Cooper D
Στα γρήγορα
• Είναι 1,6 λτ. diesel με 112 ίππους
• Καίει 4,2 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 100 ευρώ τέλη
• Κοστίζει από 24.970 ευρώ
Η άνθιση που έχουν γνωρίσει τα compact crossover τα τελευταία χρόνια είναι σημαντική. Απόδειξη, ότι πλέον τα μοντέλα του είδους δεν μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν- ή έχουν στα σκαριά- μία αντίστοιχη πρόταση. 
Χαρακτηριστικό των μικρών crossover είναι οι compact εξωτερικές διαστάσεις και η ευελιξία που καθιστούν εύκολη την κίνηση μέσα στην πόλη, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που προσφέρει καλύτερη ορατότητα, η απουσία -συνήθως- της τετρακίνησης μιας και τα compact crossover δεν θα κληθούν να προσπεράσουν δύσβατα εδάφη, η πρακτικότητα και -το σημαντικότερο- η μοντέρνα εμφάνιση. Το τελευταίο μάλιστα -όσο περίεργο και αν ακούγεται- παίζει καθοριστικό ρόλο μιας και τα compact crossover απευθύνονται σε ένα «δραστήριο», με νεανικά ενδιαφέροντα κοινό. 
Παρακάτω παρουσιάζουμε τρεις από τις πιο μοντέρνες προτάσεις της κατηγορίας των αστικών SUV, τα Fiat 500X, Mini Countryman και Opel Mokka στις πετρελαιοκίνητες εκδοχές τους.
Εμφάνιση που συναρπάζειΌσον αφορά στην εξωτερική τους σχεδίαση και τρία μοντέλα διαθέτουν εμφάνιση που συναρπάζει, με τα Fiat 500X και Mini Countryman, να προκαλούν ελαφρώς μεγαλύτερη εντύπωση γιατί βασίζονται στις ρετρό γραμμές ενός αρχέτυπου μοντέλου. 
Πιο συγκεκριμένα, το αμάξωμα του Fiat 500Χ που παραπέμπει στο 500άκι ξεχωρίζει με τις καμπύλες του, ενώ εντύπωση προκαλούν τα μεγάλα στρογγυλεμένα φανάρια. Επίσης, μπροστά, η μάσκα είναι «ποτισμένη» με το μοντέρνο στιλ του ιταλικού μίνι, ενώ στα θετικά είναι πως δείχνει ακόμη πιο compact από ό,τι στην πραγματικότητα. 
Το Countyman από την άλλη, ακολουθεί τις παραδοσιακές γραμμές της Mini χωρίς όμως να αποτελεί την υπερυψωμένη εκδοχή ενός υπάρχοντος μοντέλου. Όπως δηλαδή και το 500X δανείζεται στοιχεία από το hatchback και τα ενσωματώνει σε ένα δικό του αισθητικό αποτέλεσμα, όπου ξεχωρίζουν τα τετράγωνα φανάρια και η δυναμική μάσκα. 
Τέλος, το Mokka δεν διαθέτει ρετρό στοιχεία όπως τα άλλα δύο, αλλά με το δικό του ξεχωριστό στιλ κερδίζει τα βλέμματα χάρη στο σφηνοειδές και δυναμικό αμάξωμά του, την επιβλητική μάσκα και τα έντονα φανάρια. Θα λέγαμε μάλιστα πως θυμίζει μεγαλύτερο SUV και αυτό δίνει πόντους στη συνολική του σχεδίαση.
Ποιο από τα τρία, τώρα, είναι το πιο μοντέρνο; Μα φυσικά, αυτό που αρέσει σε εσάς περισσότερο, αφού και τα τρία είναι μοντέλα που δεν χορταίνεις να τα κοιτάς!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green