Ιαπωνία VS Γερμανία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ιαπωνία VS Γερμανία

30.901 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2015)

Γερμανικό ή ιαπωνικό αυτοκίνητο; Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητικές σχολές διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες αυτοκινήτων, μέσω των best-seller εκπροσώπων τους. Εσείς τι θα προτιμήσετε λοιπόν; Τη γερμανική ή την ιαπωνική σχολή;

Τα ιαπωνικά και τα γερμανικά αυτοκίνητα ανέκαθεν βρίσκονταν ψηλά στην εκτίμηση των αγοραστών, με την κάθε πλευρά να έχει δημιουργήσει τη δική της σχολή και τους φανατικούς της οπαδούς. Η άποψη που ισχύει γενικότερα είναι ότι τα ιαπωνικά είναι αξιόπιστα και έχουν πιο δυνατούς κινητήρες, ενώ τα γερμανικά υπερισχύουν σε ποιότητα και οδική συμπεριφορά. Εμείς από την πλευρά μας βασιζόμενοι στις πωλήσεις του πρώτου επταμήνου της χρονιάς, επιλέξαμε τα πιο δημοφιλή ιαπωνικά και γερμανικά αυτοκίνητα ανά κατηγορία και τα συγκρίνουμε προτείνοντας την καλύτερη επιλογή.
Τα 5 best-seller ζευγάριαΑπό την κατηγορία των μίνι, αντιπαρατίθενται δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του είδους, το Toyota Aygo και το VW up!. Στα μικρά, επιλέξαμε το πιο δημοφιλές ιαπωνικό μικρό (Toyota Yaris diesel) και το πιο δημοφιλές γερμανικό (Opel Corsa diesel). Αντίστοιχα στα μικρομεσαία, αντιπαρατίθενται το πρώτο σε πωλήσεις VW Golf και το πρώτο σε πωλήσεις ιαπωνικό, Toyota Auris, πάντα στις diesel εκδόσεις του. Στα crossover, με το νέο VW Tiguan να το αναμένουμε, τη Γερμανία απέναντι στο Nissan Qashqai, εκπροσωπεί το πιο compact Opel Mokka. Και τα δύο είναι diesel, 4X4. Τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα, το καινούργιο Honda Civic Type-R που θα έρθει στην Ελλάδα το 2016, αντιπαρατίθεται με την κορυφαία Mercedes-AMG A 45, σε μια κόντρα κοντά στους 700 ίππους συνολικά! 

Η Γερμανία απαντά με τη δεύτερη και τρίτη θέση στις πωλήσεις των VW και Opel, αλλά και τη δεύτερη και τρίτη θέση στα μοντέλα (VW Polo, Opel Corsa).

Η Γερμανία απαντά με τη δεύτερη και τρίτη θέση στις πωλήσεις των VW και Opel, αλλά και τη δεύτερη και τρίτη θέση στα μοντέλα (VW Polo, Opel Corsa).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green