Κατά τον έλεγχο πριν την έναρξη του Ράλι Σαρδηνίας, η Hyundai πιάστηκε με αντικανονικά τζάμια

Κατά τον έλεγχο πριν την έναρξη του Ράλι Σαρδηνίας, η Hyundai πιάστηκε με αντικανονικά τζάμια

Γκάφα ολκής η Hyundai

3.713 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2016)

Η Hyundai Motorsport τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το WRC, επειδή ξέχασε να πάει έγκριση για τα πίσω τζάμια του αγωνιστικού της.

Κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι αυτό που συνέβη με την κορεάτικη φίρμα, αφού της επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ από το WRC, για κατά λάθος χρήση μη εγκεκριμένων πίσω τζαμιών στα παράθυρα του αγωνιστικού της. Μάλιστα αυτό δεν συνέβη μία φορά, αλλά διαρκώς όλο το 2016. 
 Η αποκάλυψη έγινε κατά τον έλεγχο πριν την έναρξη του Ράλι Σαρδηνίας, όπου μάλιστα η Hyundai πήρε τη νίκη, με οδηγό τον Thierry Neuville. Πως όμως έγινε αυτό το λάθος; Τα αυτοκίνητα που συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα παίρνουν έγκριση για κάθε ένα μέρος του αυτοκινήτου (homologation) και όπως ομολόγησε ο team boss, Michel Nandan, η ομάδα κατέθεσε φωτογραφίες άλλων τζαμιών κατά tη διαδικασία του homologation. 
H αλλαγή στα τζάμια έγινε, σύμφωνα με τη Hyundai Motorsport, επειδή αυτή που είχαν αρχικά δηλώσει, εν τέλει δεν ταίριαζαν στις πόρτες, έτσι τοποθέτησαν άλλα, τα οποία είναι 17 γραμμάρια από τη μία και 19 από την άλλη ελαφρύτερα από τα αρχικά δηλωθέντα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green