Ο ηλεκτρικός στόλος, έως σήμερα, της Volkswagen, με το e-Up! και το e-Golf.

Ο ηλεκτρικός "στόλος", έως σήμερα, της Volkswagen, με το e-Up! και το e-Golf.

VW: 30 νέα ηλεκτρικά

2.550 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2016)

Σε νέα ρότα φαίνεται να μπαίνει η Volkswagen, με ανακοινώσεις για 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα και παραγωγή δύο ως τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα, μέχρι το 2025, νούμερα εντυπωσιακά και φιλόδοξα.

Μέχρι σήμερα, το Volkswagen Group μετρά τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα: το e-Golf και το e-Up! της Volkswagen, το Α3 e-Τron της Audi και το Mission E της Porche, που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο σχεδιασμού. Η ποιότητα των ηλεκτρικών Volkswagen, όμως, φαίνεται να υστερεί, παρά τις φήμες για αναβάθμιση της μπαταρίας του e-Golf, η οποία θα φέρει την αυτονομία μιας φόρτισης στα 300 χιλιόμετρα, 40, δηλαδή, χιλιόμετρα κάτω από το ορόσημο των 340 που φαίνεται να έχει εδραιωθεί.
Πάνω, λοιπόν, που έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για μια σημαντική επένδυση από τη Volkswagen στην κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής μπαταριών, όπως το Tesla Gigafactory, έρχεται να πλαισιώσει αυτή την κίνηση η ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της Γερμανικής εταιρείας, Matthias Muller.
Στις δηλώσεις που έκανε ο Muller, όσον αφορά τη στρατηγική της Volkswagen για τα επόμενα χρόνια, προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, αναφέροντας, εκτός των άλλων, το σχεδιασμό τριάντα (30), παρακαλώ, νέων ηλεκτρικών μοντέλων Volkswagen, ως το 2025, έναν, τουλάχιστον, φιλόδοξο στόχο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ανακοίνωσε και τις προθέσεις της εταιρείας για την παραγωγή 2-3 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά την ίδια περίοδο, τη στιγμή που σήμερα μιλάμε για κάτι δεκάδες χιλιάδες κομμάτια.
Μακάρι να τους βγει, λέμε εμείς, και να αφήσουν πολύ πίσω τους τα «μαύρα» σημάδια του παρελθόντος, χαράσσοντας μια νέα πορεία, σε έναν τόσο σημαντικό για το περιβάλλον, κλάδο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL