Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Φώτα που τυφλώνουν: Φταίνε τα LED, τα ψηλά SUV ή η αδιαφορία;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
Σου φαίνονται τώρα χαμηλά τα όρια ταχύτητας; Ετοιμάσου για χαμηλότερα
Υπάρχει ελπίδα στο υδρογόνο, για να «γλιτώσουμε» από τα ηλεκτρικά;
Χρεώνουν πάρκινγκ με το κιλό στα SUV. Μήπως πρέπει και στα τέλη;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Πόσο νερό χωράει ένα πυροσβεστικό όχημα;
Διαβάστηκε από 864 αναγνώστες

- Πυροσβεστική Υπηρεσία: Από αεροπλάνα και φορτηγά έως «αγροτικά»<br>
- Μεταφέρουν από 500 λίτρα έως και 5 τόνους νερού<br>
- Φαίνονται πολλά αλλά λίγα λεπτά αρκούν για να αδειάσει!<br>
- Δεν μεταφέρουν μόνο νερό!<br> - Πυροσβεστική Υπηρεσία: Από αεροπλάνα και φορτηγά έως «αγροτικά»
- Μεταφέρουν από 500 λίτρα έως και 5 τόνους νερού
- Φαίνονται πολλά αλλά λίγα λεπτά αρκούν για να αδειάσει!
- Δεν μεταφέρουν μόνο νερό!

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Από αεροπλάνα και φορτηγά έως «αγροτικά»

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει πολλών ειδών οχήματα από αεροπλάνα πυρόσβεσης, μεγάλα φορτηγά με «κανόνια» νερού, έως «αγροτικά» με δεξαμενές νερού προσαρμοσμένες στην καρότσα. Όμως για όλες τις περιπτώσεις υπάρχει συγκεκριμένος όγκος νερού που μπορούν να μεταφέρουν, με αποτέλεσμα να πρέπει να φεύγουν για ανεφοδιασμό συνεχώς. Πόσο νερό μπορεί να μεταφέρει ένα μέσο πυροσβεστικό όχημα;

Μεταφέρουν από 500 λίτρα έως και 5 τόνους νερού

Ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος και τον κατασκευαστή τους, τα πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να μεταφέρουν από 500 λίτρα νερό έως και πάνω από 5 τόνους. Προφανώς το πρώτο νούμερο αναφέρεται στα pick-up οχήματα με προσαρμοσμένες δεξαμενές στην καρότσα, που η χωρητικότητά τους είναι συνήθως γύρω στα 500 λίτρα νερού.

Ωστόσο, όσο μεγαλώνει ο όγκος του οχήματος αυξάνεται και η χωρητικότητα της δεξαμενής. Έτσι έχουμε τα μεγαλύτερα φορτηγάκια, που συνήθως έχουν κίνηση στους 2 πίσω τροχούς και μεταφέρουν συνήθως από 1 έως 2 τόνους νερού. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα εκτός δρόμου 4κίνητα τύπου «Unimog» οχήματα που μπορούν να μεταφέρουν ακόμα και πάνω από 5 τόνους νερού. Βέβαια στην περίπτωσή τους η ενισχυμένη κατασκευή και η τεράστια απόσταση από το έδαφος, που τους επιτρέπουν να κινηθούν ακόμα και εντός μια φλεγόμενης δασικής περιοχής, αποτελούν το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό ατού τους.

Φαίνονται πολλά αλλά λίγα λεπτά αρκούν για να αδειάσει!

Αναλόγως τον τύπο του οχήματος, αλλά και άλλων παραμέτρων, όπως την ισχύ της γεννήτριας ή τη διάμετρο του σωλήνα πυρόσβεσης, η δεξαμενή ενός πυροσβεστικού με πλήρη ισχύ στη μάνικα, μπορεί να αδειάσει σε λίγα μόλις λεπτά.

Δεν μεταφέρουν μόνο νερό!

Τέλος, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μεταφέρουν μόνο νερό. Ορισμένοι τύποι οχημάτων, κυρίως πριν από την έκτακτη συνθήκη μιας φωτιάς και όταν αυτά «γεμίζουν» για να είναι σε επιφυλακή, εφοδιάζονται με ειδικό αφρό πυρόσβεσης και όχι απλό νερό. Ο αφρός αυτός είναι πιο αποτελεσματικός από το νερό, καθώς μπορεί να «ψεκαστεί» σε σπίτια και βλάστηση δίπλα στη φωτιά, δυσκολεύοντας την ανάφλεξή τους, λειτουργώντας σαν «επιβραδυντικό» και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...