facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες
Δοκιμή: Mini Cooper 1,6D diesel
Διαβάστηκε από 58695 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/3/2013
Το καλοστημένο Mini Cooper είναι εξίσου ικανό και ευχάριστο αυτοκίνητο με τον ρωμαλέο 1,6 diesel, συνδυάζοντας πλέον και εξαιρετική οικονομία.
Έχοντας πλούσιο παρελθόν, το Mini Cooper έχει το δικό του τρόπο να παραμένει στην καρδιά όσων έτυχε να το οδηγήσουν. Ο απολαυστικός οδηγικός χαρακτήρας του, η σχεδιαστική μοναδικότητά του και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής είναι τα κύρια στοιχεία που σκιαγραφούν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του στη μικρή κατηγορία.

Kινητήρας-Επιδόσεις
Η έκδοση diesel του Mini Cooper εκπλήσσει ευχάριστα με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα 1,6 λτ. απόδοσης 112 ίππων και 270 Nm ροπής. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ατμοσφαιρικό βενζίνης, αφού το κροτάλισμα και οι κραδασμοί κατά τη λειτουργία του γίνονται ελάχιστα αισθητοί στο ρελαντί και καθόλου εν κινήσει.
Παράλληλα, διαθέτει πλούσια ροπή από τις χαμηλές στροφές και έχει δύναμη μέχρι κοντά τις 4.000 σ.α.λ., επιταχύνοντας ιδιαίτερα σβέλτα εν κινήσει το Mini, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να καταφεύγει στον καλής αίσθησης 6τάχυτο επιλογέα. Επιπλέον έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ακόμα και σε πιεσμένο ρυθμό. Με μέση τιμή 3,8 λτ./100 χλμ. είναι ιδιαίτερα οικονομικός αναλογικά με τις επιδόσεις που προσφέρει. Με εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γρ./χλμ. CO2 το Mini Cooper 1,6D απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του βενζινοκίνητου Mini Cooper 1.6

Εσωτερικό-Χώροι
Μοναδικότητα στο Mini Cooper δίνει η ρετρό αισθητική του. Το μεγάλο στρογγυλό ταχύμετρο με το ενσωματωμένο ηχοσύστημα στο κέντρο του ταμπλό, το στροφόμετρο με την οθόνη πληροφοριών στο κέντρο της κολόνας του τιμονιού και οι «αεροπορικού» τύπου διακόπτες αποτελούν στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλο αυτοκίνητο.

Αυτή η «μοναδικότητα» του Mini Cooper επιβάλλει μια περίοδο προσαρμογής του οδηγού περιβάλλον που έχει γύρω του. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η ποιότητα κατασκευής και επίσης θα εκτιμηθεί πολύ η σωστή θέση οδήγησης. Από άποψη χώρων, οδηγός και συνοδηγός δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Όμως οι δύο επιβάτες στο πίσω κάθισμα θα κληθούν σε παραχωρήσεις. Ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα δύσκολα θα χωρέσουν στο πορτμπαγκάζ των 160 λτ.

Οδική συμπεριφορά

Το Mini διατηρεί τον ολοκληρωμένο οδηγικό του χαρακτήρα επιχειρώντας να συνδυάσει δυναμικό χαρακτήρα και άνεση. Πατάει στο δρόμο με χαρακτηριστική σιγουριά δεδομένου το μεγέθους του. Βασίζεται σε αρκετά στιβαρό και άκαμπτο πλαίσιο και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του γρήγορο, κοφτερό τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και καλά σε αίσθηση και απόδοση φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 40,3 μέτρα).

Υπό πίεση σε δρόμο με στροφές, το Mini παρουσιάζει κάποιες τάσεις υποστροφής, ωστόσο η γενική συμπεριφορά του είναι ιδιαίτερα προβλέψιμη και διορθώνεται εύκολα. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος της ευστάθειας DSC είναι προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού. Η ανάρτηση παρουσιάζεται σχετικά άνετη και οι επιβάτες δεν κουράζονται σε δρόμο με ανωμαλίες. Η ηχομόνωση φιλτράρει σε μεγάλο βαθμό τον θόρυβο κύλισης αφήνοντας λίγη από τη ευχάριστη χροιά του μοτέρ να περάσει στην καμπίνα.

Συμπέρασμα
Το Mini Cooper εκτός από μόδα, είναι και ιδέα. Είναι η απόλυτη ισορροπία μεταξύ της ρετρό σχεδίασης και του σύγχρονου ντιζάιν. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το τεχνολογικό υπόβαθρο της BMW έχουν ως αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο το οποίο δίνει προτεραιότητα στις μετακινήσεις με στυλ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τομείς όπως οι χώροι και η πρακτικότητα. Η τιμή του είναι τσουχτερή, ωστόσο το με συναίσθημα που προσφέρει στον ιδιοκτήτη του, τον κάνει να ξεχνά τη «λεπτομέρεια».

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του βενζινοκίνητου Mini Cooper 1.6


200 διαθέσιμα στοιχεία για MINI  COOPER
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: MINI MINI 3D |

περισσότερα νέα & άρθρα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2022 autotriti.gr