GP Ίμολα 2024 - Pole position στον Verstappen που ισοφαρίζει τον Ayrton Senna

1.860 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2024)
GP Ίμολα 2024 - Pole position στον Verstappen που ισοφαρίζει τον Ayrton Senna

GP Ίμολα 2024 - Pole position στον Verstappen που ισοφαρίζει τον Ayrton Senna

- Ο Verstappen ισοφαρίζει τον Senna και ξεπερνά τον Prost με 8 σερί pole position
- Δύο McLaren σε 2η (Piastri) και 3η θέση (Norris) για το αυριανό grid
- Απογοήτευση στη Ferrari: πήραν 4η και 5η θέση

Ο Verstappen ισοφαρίζει τον Senna και ξεπερνά τον Prost με 8 σερί pole position

Ο Max Verstappen έγραψε ιστορία στην πίστα της Ίμολα, καθώς κατέκτησε την όγδοη συνεχόμενη pole position για φέτος, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Ayrton Senna, ενώ παράλληλα ξεπέρασε τον Alain Prost που είχε 7 σερί pole position. Για όσους αναρωτιέστε πώς γίνεται σε 7 αγώνες να κατακτήσει 8 pole position, στο σερί προσμετράται και η τελευταία pole position που είχε κατακτήσει την προηγούμενη σεζόν.



Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις που είχε στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Σημειώστε πως στο FP1 βρέθηκε στην 5η θέση, στο FP2 στην 7η και στο FP3 την 6η, ωστόσο την κρίσιμη στιγμή έδειξε την στόφα του πρωταθλητή, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:14.746 κερδίζοντας έτσι την pole position.

Δύο McLaren σε 2η (Piastri) και 3η θέση (Norris) για το αυριανό grid

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι άνθρωποι της McLaren, καθώς τα δύο μονοθέσια της έκαναν το 2-3 με τον Oscar Piastri να εκκινεί αύριο από την πρώτη γραμμή του grid, όντας μόλις 0,074 δλ. πιο αργός από τον pole man. Από εκεί και έπειτα, στη δεύτερη σειρά της σχάρας θα βρεθεί ο Lando Norris, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις. Το ίδιο δεν μπορεί να πει κανείς για τις δύο Ferrari που φαίνεται ότι απογοήτευσαν τους Ιταλούς fans.

Απογοήτευση στη Ferrari: πήραν 4η και 5η θέση

Τα δύο μονοθέσια της Scuderia Ferrari αρκέστηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με τον τέταρτο Charles Leclerc να βρίσκεται στη δεύτερη σειρά εκκίνησης και τον πέμπτο Carlos Sainz στην πέμπτη, έχοντας δίπλα του τη Mercedes του έκτου George Russel.

Αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές της Ίμολα

Hyundai
kia