Το Arata είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Mazda

4.308 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Το Arata είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Mazda
4 Φωτογραφίες »

- Ηλεκτρικό αλλά και σε έκδοση με range extender.
- Πρώτες εικόνες του πρωτότυπου.
- Με οθόνες στην καμπίνα.
- `Αγνωστο εάν θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας.

Ετοιμάζεται για την Κίνα

Η Mazda στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Πεκίνο αποκάλυψε το Arata. Το νέο πρωτότυπο κάνει την προεπισκόπηση ενός νέου ηλεκτροκίνητου SUV που θα ξεκινήσει την παραγωγή το επόμενο έτος και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην αγορά της Κίνας.

Ηλεκτρικό αλλά και σε έκδοση με range extender

Επί του παρόντος η ιαπωνική μάρκα δεν αναφέρει πολλά για το μοντέλο παραγωγής του Arata. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως όταν θα λανσαριστεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, θα προσφερθεί είτε ως plug-in υβριδικό με range extender, είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η φημολογία που ακολουθεί το Arata υποστηρίζει ότι στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση θα έχει κορυφαία αυτονομία 620 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση range extender θα εξοπλίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 31 kWh.

Πρώτες εικόνες του πρωτότυπου

Η σχεδίαση του Arata χαρακτηρίζεται από καθαρές επιφάνειες. Στο μπροστινό μέρος η κλειστή μάσκα τονίζεται από το φωτιζόμενο λογότυπο και μία λεπτή LED μπάρα, η οποία ενώνεται με τους προβολείς. Στο πλάι, η ονομασία της Mazda φιγουράρει φωτισμένη στα μαρσπιέ, την ώρα που αντί για παραδοσιακούς καθρέπτες υπάρχουν κάμερες. Στο πίσω μέρος, το τρίτο φως φρένων είναι κάθετα ενσωματωμένο στην αεροτομή, ενώ συνεχίζεται η λογική με τη λεπτή LED μπάρα αντί για φωτιστικά σώματα. Σε ότι αφορά τις αναλογίες, αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μάρκα, ωστόσο υπολογίζονται περίπου σε μήκος 4.750 χλστ., πλάτος 1.930 χλστ. και ύψος 1.625 χλστ., και μεταξόνιο 2.900 χλστ.

Με οθόνες στην καμπίνα

Εικόνες από την καμπίνα του Arata δεν κυκλοφόρησαν, αλλά η λογική αναφέρει πως θα προσφέρεται με δύο οθόνες και αρκετές τεχνολογίες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
test center