Σε περίπτωση που στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας συμπεριλάβουμε τη μεικτή ασφάλιση οχήματος, τότε η αποζημίωση καταβάλλεται από τη δική μας ασφαλιστική εταιρεία.

Οι όροι της μεικτής ασφάλισης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/10/2013

Όταν οι ιδιοκτήτες οχημάτων επιλέγουν τη μεικτή ασφάλιση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα ποσό απαλλαγής, που το πληρώνει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ζημιάς. Ανάλογα με την ασφαλιστική και το πακέτο ασφάλισης, το ποσό αυτό διαφέρει.

 

Εάν επιλέξουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας να συμπεριλάβουμε τη μεικτή ασφάλιση οχήματος, τότε η αποζημίωση καταβάλλεται από τη δική μας ασφαλιστική εταιρεία, ακόμη και στις περιπτώσεις που εμπλεκόμαστε σε ατύχημα με υπαιτιότητά μας.

Για αυτές όμως τις περιπτώσεις θα πρέπει να συμφωνήσουμε με την εταιρεία μας ένα ποσό απαλλαγής, το οποίο χρεωνόμαστε εμείς. Για παράδειγμα αν η ζημιά ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και η απαλλαγή τοποθετείται στα 400 ευρώ, θα καλυφθεί από την ασφαλιστή το ποσό των 600 ευρώ, δηλαδή η διαφορά. Ανάλογα με την ασφαλιστική και το πακέτο που έχουμε επιλέξει, το ποσό της απαλλαγής διαφέρει.

Για παράδειγμα μπορούμε να δούμε τι ισχύει σε 4 ασφαλιστικές εταιρείες με συμβόλαιο μεικτής ασφάλειας:

• Allianz: Δυνατότητα απαλλαγής 300, 700, 1.000 & 1.500 ευρώ.
• Eurolife: 400 ευρώ απαλλαγή
• MyDirect: 600 ευρώ απαλλαγή
• MΙΝΕΤΤΑ: Έως 1.600 ευρώ απαλλαγή

 

Τελευταία νέα