Σύντομα θα σταλούν σημειώματα με το πρόστιμο των 500 ευρώ στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, γι αυτό πολλές ασφαλιστικές ξεκίνησαν να προσφέρουν τρίμηνης διάρκειας ασφαλιστικά συμβόλαια.

«Κυνήγι» των ανασφάλιστων οχημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/8/2013

Σε σαφάρι ανεύρεσης των ανασφάλιστων οχημάτων προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα οχήματα χωρίς ασφάλεια υπολογίζονται πάνω από τις 500.000.

 

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εταιρείες, προσανατολίζεται ακόμα και μέσα στον Αύγουστο να στείλει σημειώματα με το πρόστιμο των 500 ευρώ στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία εκτιμάται ότι αγγίζουν ένα μεγάλο αριθμό του στόλου που έχουν άδεια κυκλοφορίας πανελλαδικώς.

Όσοι λοιπόν κάτοχοι οχημάτων δεν φρόντισαν ήδη για την υποχρεωτική ασφάλεια του οχήματός τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα του υπουργείου και τις ποινές της τροχαίας, γεγονός που θα αντιληφθούν οι παραβάτες ακόμα και στα εκκαθαριστικά της εφορίας, αν ως τότε δεν ασφαλιστούν και δεν εξοφλήσουν το ποσό των 500 ευρώ μέσω του TAXIS.

Να υπογραμμίσουμε ότι κι όσοι δεν κινούν τα οχήματά τους, αλλά διατηρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας, οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, ενώ τονίζεται από τους αρμόδιους φορείς ότι η εφαρμογή του προστίμου έχει και αναδρομική ισχύ, πράγμα που μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω με τόκους υπερημερίας τους παραβάτες.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ασφαλιστικές για να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, τους πελάτες τους τιμολογούν και προσφέρουν στην αγορά τη δυνατότητα της σύναψης τρίμηνου συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου.

 

Τελευταία νέα