Ανανέωση Ασφαλιστηρίου: Tι προσέχουμε

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/5/2013

Μπορεί η ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του αυτοκινήτου μας να αποτελούσε μέχρι πρότινος μια διαδικασία ρουτίνας, ωστόσο η οικονομική στενότητα της εποχής μας απαιτεί και σε αυτή την περίπτωση, «λεπτούς» χειρισμούς.

 

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την αποφυγή των προστίμων που προβλέπονται σε περίπτωση μη ασφάλισης, αλλά και για να είμαστε καλυμμένοι απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Έτσι, με βάση και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας, ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά και να επιλέγει τη καλύτερη δυνατή λύση για την τσέπη και την...ασφάλειά του. Στο συγκεκριμένο θέμα, επικεντρωνόμαστε στις ανανεώσεις συμβολαίων και στα σημεία που θα πρέπει κανείς να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή.


Προέχει η καταγραφή αναγκών

Ο ιδιοκτήτης οχήματος που προσανατολίζεται σε ανανέωση συμβολαίου, θα πρέπει αρχικά να πραγματοποιήσει μια σωστή καταγραφή των αναγκών του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, θα πρέπει να κατασταλάξει σε συγκεκριμένες καλύψεις που ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες του και όχι να συμπεριλάβει υπηρεσίες περιττές που αυξάνουν κατά πολύ το κόστος ασφάλισης. Σε γενικές γραμμές, εκτός από την κάλυψη Αστική Ευθύνης που είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες που είναι καλό να έχουμε στο συμβόλαιό μας, είναι οι εξής:

Οδική βοήθεια, ώστε να καλύπτεστε όταν ακινητοποιηθεί το όχημά σας από βλάβη.

Θραύση Κρυστάλλων, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ζημιές στο σημείο που παρκάρατε το αυτοκίνητο ή καθ οδόν, από μια πέτρα που πετάχτηκε από ένα άλλο όχημα.

Φροντίδα ατυχήματος: Στην περίπτωση που τρακάρουμε, ειδοποιούμε την ασφαλιστική μας εταιρεία και κάποιος υπάλληλος της έρχεται άμεσα στον τόπο του ατυχήματος. Αυτός φροντίζει για τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, φωτογραφίζει το χώρο του ατυχήματος, καλεί την Αστυνομία και ρυμουλκεί το αυτοκίνητό μας, αν χρειάζεται.

Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, αφού η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να σας αποζημιώσει, εάν σας τρακάρει κάποιο αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο. Με δεδομένο ότι, ο αριθμός των ανασφάλιστων έχει αυξηθεί δραματικά, είναι καλό να έχουμε τη συγκεκριμένη κάλυψη.


Αξιολόγηση της τρέχουσας αξίας του αυτοκινήτου

Στις περιπτώσεις που διαθέτουμε ασφάλεια κλοπής, ή ακόμη και πυρός, το ύψος του ασφαλίστρου εξαρτάται από την εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Όπως είναι φυσικό, για κάθε χρόνο που συμπληρώνεται το ύψος του ασφαλίστρου θα πρέπει να ακολουθεί καθοδική πορεία. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το ανακαλύπτει μόνο αν διεκδικήσει κάποια χρηματική αποζημίωση. Επομένως, θα πρέπει να ελέγχετε σε ετήσια βάση το αντίτιμο της κάθε κάλυψης. Δικαστήρια και ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη τις τιμές που δημοσιεύει το Auto Τρίτη. Έτσι μπορείτε να ελέγχετε όποτε επιθυμείτε την τρέχουσα αξία του οχήματός σας.


Σύγκριση τιμών και καλύψεων


Σε κάθε περίπτωση, η τιμή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα επιλογής ασφαλιστικής εταιρείας. Όμως, πέραν του κόστους, καλό θα είναι να ελέγχουμε και άλλες παραμέτρους πριν από την τελική μας επιλογή. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια φαινομενικά ακριβότερη ασφάλεια συμπεριλαμβάνει στο πακέτο της επιπλέον υπηρεσίες, όπως οδική βοήθεια, νομική προστασία και άλλες σημαντικές καλύψεις. Επίσης, στον τομέα των προαιρετικών καλύψεων τα ποσά που καλύπτονται διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, αποτελώντας ένα ακόμη αρκετά «κρίσιμο» παράγοντα για την τελική σας επιλογή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι καλύψεις της νομικής προστασίας και των υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα. 

Στον τομέα της νομικής βοήθειας, η κάλυψη που σας προσφέρουν μπορεί να αφορά σε απεριόριστο κόστος δικαστικών εξόδων ή να έχει πλαφόν τα 3.000 ευρώ. Μεγάλες διακυμάνσεις παρατηρούνται και όσον αφορά στην κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα. Με βάση τα παραπάνω, κρίνεται αναγκαίο να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ώστε να δείτε ποια εταιρεία καλύπτει τα περισσότερα.


Προτιμήστε την on line ασφάλιση

Ιδιαίτερα ωφελημένος μπορεί να είναι κάποιος που θα επιλέξει να ασφαλιστεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες και προπάντων οποιουδήποτε μεσάζοντα. Και αυτό γιατί, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτύχει τα χαμηλότερα δυνατά ασφάλιστρα μειώνοντας το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου του. Συνοπτικά, τα οφέλη της on line ασφάλισης είναι:

· Επωφελείστε των επιπλέον εκπτώσεων: Σε όλες τις περιπτώσεις, μέσω της ηλεκτρονικής ασφάλισης αυτοκινήτου, εφαρμόζονται μειωμένες τιμές, ακόμη και πάνω από 5%, σε σύγκριση με το αν ασφαλιζόσασταν μέσω κάποιου ασφαλιστικού πράκτορα.

· Κερδίζετε χρόνο:
Μπορείτε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας εντός 10 λεπτών με απλές διαδικασίες και να εκτυπώσετε το προσωρινό σήμα ασφάλισης άμεσα.

· Πλήρης εικόνα κόστους και παραμέτρων: Χρησιμοποιώντας μια on line πλατφόρμα ασφάλισης αυτοκινήτου, όπως το www.autotriti.gr/asfaleies μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε μια αναλυτική εικόνα για τις καλύψεις και το κόστος του κάθε ασφαλιστικού πακέτου, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου ασφαλιστικού συμβούλου.



Info
Σε περίπτωση που επιλέξετε την οδό της on line ασφάλισης, σας δίνονται ακριβώς οι ίδιες παροχές και υπηρεσίες, σε σχέση με αν ασφαλιζόσασταν μέσω ασφαλιστικού πράκτορα. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και σε περίπτωση ατυχήματος, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να διεκπεραιώσετε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία.



Οι συνδυαστικές εκπτώσεις και παροχές κάνουν τη διαφορά


Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες εφαρμόζουν αξιόλογες συνδυαστικές εκπτώσεις και δίνουν έξτρα παροχές, πολλές εκ των οποίων αποδεικνύονται εξαιρετικά συμφέρουσες για την τσέπη του ασφαλισμένου. Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση να λάβετε μεγάλες εκπτώσεις στην ασφάλιση του αυτοκίνητου σας, στην περίπτωση που έχετε παραπάνω από δύο οχήματα στην ίδια εταιρεία ή διαθέτετε ασφάλιση κατοικίας ή υγείας. Επίσης, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν έξτρα παροχές στους πελάτες τους, όπως δωρεάν υπηρεσίες και άλλα. 

Για παράδειγμα, η εταιρεία Υδρόγειος προσφέρει όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου με δωρεάν κάλυψη Αστικής Ευθύνης στο εξωτερικό, υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος με ρυμούλκηση, κάλυψη νομικής προστασίας, επισκευή αερόσακων έως 1.200 ευρώ κα. Επίσης, η Μινέττα εφαρμόζει εκπτώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου που μπορούν να φτάσουν ακόμη και το 30%, για τις περιπτώσεις που ο οδηγός δεν εμπλέκεται συχνά σε ατυχήματα με ευθύνη του. Τέλος, η ασφαλιστική Anytime δίνει στους πελάτες με το βασικό πακέτο, την κάλυψη οδικής βοήθειας και ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, ενώ διαθέτει και 24ωρη γραμμή υγείας.

 

Τελευταία νέα