Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, κ. Δ. Ζορμπάς, υποστήριξε ότι ο στόλος των ανασφάλιστων οχημάτων στη χώρα έχει μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Λιγότερα από 500.000 τα ανασφάλιστα οχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/11/2014

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επικουρικού, κ. Ζορμπά, τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα είναι λιγότερα από 500.000, ενώ και τα ασφάλιστρα των Ι.Χ. έχουν συρρικνωθεί κατά 40% σε σχέση με το παρελθόν.

 

Σε δηλώσεις του ο
Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, κ. Δ. Ζορμπάς, υποστήριξε ότι ο στόλος των ανασφάλιστων οχημάτων στη χώρα έχει μειωθεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι το 2012 τα ασφαλισμένα οχήματα ήταν 5.200.000, ενώ τώρα είναι 5.682.000, γεγονός που -σε συνάρτηση με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις τις οποίες κάνουν τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών με τις Ασφαλιστικές Εταιρείες- σημαίνει ότι τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν μειωθεί κάτω από τα 500.000. Σημειωτέον ότι την άνοιξη του 2014 τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζονταν σε 730.000 συνολικά.

Επίσης, ο κ. Ζορμπάς πρόσθεσε ότι τα στοιχεία από τις on line διασταυρώσεις των στοιχείων, αναφορικά με τα ανασφάλιστα, βρίσκονται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών και είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του υπουργείου πότε θα τα αξιοποιήσει ώστε να αποστείλει τις ειδοποιήσεις και τα πρόστιμα στους παραβάτες κατόχους αυτοκινήτων.

Τέλος, η εκτίμηση του επικεφαλής του Επικουρικού όσο και άλλων παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς είναι ότι τα ασφάλιστρα των οχημάτων την περίοδο που διανύουμε έχουν μειωθεί έως και 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια από τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν δελεαστικά πακέτα ασφάλισης Ι.Χ. σε προνομιακές τιμές και με επιπρόσθετες εκπτώσεις.

 

Τελευταία νέα