O ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί αν θέλει να συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο και άλλες καλύψεις.

Προαιρετικές καλύψεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/3/2013

Η «Αστική Ευθύνη» είναι η minimum κάλυψη που πρέπει να έχει κάποιος που θέτει σε κυκλοφορία ένα όχημα. Από εκεί και πέρα, ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί αν θέλει να συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο και άλλες καλύψεις.

 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις εξής: 

 Νομική Προστασία: Η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει να διεκδικήσει την αποζημίωσή μας, όταν υπάρχει πρόβλημα με την άλλη εταιρεία, ενώ αναλαμβάνει και την ποινική μας υπεράσπιση, όταν απαιτείται (ορισμένες εταιρείες σας καλύπτουν νομικά και στο εξωτερικό). Η υπηρεσία της νομικής προστασίας έχει σχετικά μικρό κόστος (10 ευρώ περίπου) και σας καλύπτει μέχρι ένα ορισμένο ποσό δικαστικών εξόδων. Αν το κόστος των δικαστικών εξόδων ξεπερνά το ποσόν που έχετε συμφωνήσει, τότε θα πληρώσετε από την τσέπη σας. 

Οδική βοήθεια: Με τη συγκεκριμένη προαιρετική κάλυψη, η εταιρεία αναλαμβάνει την επιτόπου επισκευή (αν γίνεται) ή τη ρυμούλκησή του οχήματος μας λόγω κάποιας βλάβης, ενώ ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορεί να καλύπτονται έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο κ.α. Το κόστος της υπηρεσίας κυμαίνεται από 10 έως 30 ευρώ περίπου.   

Καλύπτονται οι φθορές στις  γυάλινες επιφάνειες όπως πλαϊνά παράθυρα, μπροστινό και πίσω παρμπρίζ. 

Φροντίδα ατυχήματος:  Με τη συγκεκριμένη προαιρετική κάλυψη μας παρέχεται ένα ειδικό σύνολο υπηρεσιών σε περίπτωση εμπλοκής μας σε ατύχημα (είτε ευθυνόμαστε είτε όχι) με κόστος περίπου στα 10-15 ευρώ. Αυτές οι υπηρεσίες αφορούν στη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, στη ρυμούλκηση του οχήματος κα. 

 Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα: Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έχει αυτή την κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, αποζημιώνεται από την ασφαλιστική του, στην περίπτωση που τρακάρει κάποιο ανασφάλιστο όχημα (οι όροι και τα ποσό κάλυψης διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία). Το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας τοποθετείται στα 30 ευρώ περίπου.


Κλοπή, πυρός, μικτή  

Εκτός των παραπάνω καλύψεων μπορείτε να συμπεριλάβετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας και άλλες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα μπορείτε να εντάξετε καλύψεις κλοπής, πυρός ή και μικτή. Δικαστήρια και ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις τιμές του Autotriti, για κάθε αποζημίωση. Μην ασφαλίζεστε λοιπόν για αξία μεγαλύτερη από την τιμή του Autotriti.  

 Κλοπή: Αποζημιώνεστε στην περίπτωση που σας κλέψουν το αυτοκίνητο με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του. Το κόστος του ασφαλίστρου εξαρτάται-όπως είναι φυσικό- από την αξία του οχήματος. 

Πυρός: Σε περίπτωση ζημιάς στο όχημά σας από πυρκαγιά (μικρής έκτασης ή ολοκληρωτικής καταστροφής) αποζημιώνεστε με βάση την εμπορική αξία του αυτοκινήτου. 

Μικτή: Με τη συγκεκριμένη κάλυψη αποζημιώνεστε από την ασφαλιστική σας εταιρεία ακόμη και στις περιπτώσεις που εμπλέκεστε σε ατύχημα με υπαιτιότητά σας. Για αυτές τις περιπτώσεις συμφωνείτε ένα ποσό απαλλαγής που το χρεώνεστε εσείς. Για παράδειγμα αν η ζημιά ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και η απαλλαγή τοποθετείται στα 400 ευρώ, θα καλυφθεί από την ασφαλιστή το ποσό των 600 ευρώ, δηλαδή η διαφορά. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να κάνετε ένα πακέτο με μικτή ασφάλεια με κόστος ακόμη και στα 300 ευρώ περίπου, το εξάμηνο. 

 

 



 

Τελευταία νέα