Αυξήθηκε το ποσοστό των κατόχων οχημάτων που προτιμούν στην ασφάλιση τους να συμπεριλάβουν τις καλύψεις της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχήματος, κατά το τελευταίο έτος.

Αυξάνεται η ζήτηση για Οδική βοήθεια & Φροντίδα Ατυχήματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/10/2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, αυξήθηκε ο αριθμός των οδηγών που επιθυμούν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους να συμπεριλάβουν τις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχήματος.

 

Σε πρόσφατη έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, παρουσιάζεται αύξηση τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με το 2011 στο ποσοστό των κατόχων οχημάτων που προτιμούν στην ασφάλιση τους να συμπεριλάβουν τις καλύψεις της Οδικής Βοήθειας (+ 10,96%) και της Φροντίδας Ατυχήματος (+8,13%).

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο δωδεκάμηνο καταγράφηκαν 517.782 οδηγοί που χρησιμοποίησαν την Οδική Βοήθεια (459.530 το 2011) και 391.589 την Φροντίδα Ατυχήματος (350.150 το 2011). Όσον αφορά τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν, εμφανίζουν και αυτά μια μικρή αύξηση και ανέρχονται για την Οδική Βοήθεια σε 23,1% από 22,7% το 2011 και την Φροντίδα Ατυχήματος σε 7,1% από 6,8% το 2011.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι με την Οδική Βοήθεια, η εταιρεία αναλαμβάνει την επιτόπου επισκευή (αν γίνεται) ή τη ρυμούλκησή του οχήματός μας λόγω κάποιας βλάβης. Επίσης, ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορεί να καλύπτονται έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο κ.α.

Από την άλλη, η Φροντίδα Ατυχήματος περιλαμβάνει ένα ειδικό πλέγμα υπηρεσιών σε περίπτωση εμπλοκής μας σε ατύχημα (είτε ευθυνόμαστε είτε όχι). Ειδικότερα, σε περίπτωση ατυχήματος, εκπρόσωπος της εταιρείας αναλαμβάνει τη φωτογράφιση, των οχημάτων που εμπλέκονται στο ατύχημα, των ζημιών και της σκηνής του ατυχήματος. Την κατασκευή σχεδιαγράμματος της σκηνής του ατυχήματος με σημειωμένες τις κατευθύνσεις και όλα τα σημεία που πιθανόν να φανούν χρήσιμα στην καταμέτρηση της ευθύνης και της ζημιάς. Τη συμπλήρωση των απαραίτητων εντύπων και των στοιχείων των εμπλεκόμενων. Να καλέσει την Αστυνομία για περαιτέρω καταγραφή και ασθενοφόρο εφόσον χρειάζεται. Τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σε συνεργείο της επιλογής μας.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε δύο εταιρείες που παρέχουν προγράμματα Οδικής Βοήθειας και τα οποία μπορούν να μας φανούν χρήσιμα:

H Allianz προσφέρει με την υπηρεσία της Οδικής Βοήθειας (All Help) άμεση μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο της αρεσκείας μας, μεταφορά επιβαινόντων στον τόπο προορισμού τους και προσφορά αυτοκίνητου αντικατάστασης για 24 ώρες στις επόμενες 15 ημέρες του ατυχήματος. Επίσης προσφέρεται και το πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Οδική Βοήθεια με κάλυψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης.

Επίσης, η Anytime για την ίδια υπηρεσία παρέχει άμεση εξυπηρέτηση του οχήματός μας από τα ιδιόκτητα μέσα της INTERAMERICAN σε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή ακόμη και σε περίπτωση που έχουμε μείνει από βενζίνη ή χρειαστεί να αλλάξουμε ελαστικό. Μεταφορά του οχήματός μας σε συνεργείο της επιλογής μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

Τελευταία νέα