Με μικρό κόστος μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο συμβόλαιό μας προαιρετικές καλύψεις, οι οποίες θα μας φανούν χρήσιμες και θα μας γλιτώσουν από επιπλέον έξοδα.

Οι 3 προαιρετικές καλύψεις που συμφέρει να έχετε

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/10/2013

Υπάρχουν προαιρετικές υπηρεσίες ασφάλισης, οι οποίες όχι μόνο μας βοηθούν σε περιπτώσεις εμπλοκής μας σε τροχαίο, αλλά εξοικονομούν χρήματα για μας, αρκεί να τις συμπεριλάβουμε στο συμβόλαιό μας.

 

Οι προαιρετικές καλύψεις μπορεί φαινομενικά να είναι ένα επιπλέον κόστος, όμως στην ουσία μας βοηθούν να γλιτώσουμε χρήματα, αν τις έχουμε συμπεριλάβει στο πακέτο ασφάλισής μας. Αλλωστε, το κόστος τους είναι μικρό και τις περισσότερες φορές οι εταιρείες τις συμπεριλαμβάνουν στα ολοκληρωμένα πακέτα προσφορών/εκπτώσεων, που αφορούν το όχημά μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Οδική Βοήθεια, η Φροντίδα Ατυχήματος και η Θραύση Κρυστάλλων είναι τρεις επιλογές, οι οποίες θα μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, αν τις έχουμε εντάξει στο συμβόλαιό μας.

Αναλυτικότερα, η Οδική βοήθεια καλύπτει τις περιπτώσεις στις οποίες ακινητοποιείται το όχημά μας από βλάβη ή ατύχημα. Ανάλογα με την ασφαλιστική μας εταιρεία, μπορεί να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής μας στην περίπτωση που το όχημά μας ακινητοποιήθηκε μακριά από τον τόπο που διαμένουμε. Επίσης, η υπηρεσία οδικής βοήθειας, μπορεί να ισχύει και για τις χώρες του εξωτερικού. Απλά θα πρέπει να έχουμε ενημερώσει την ασφαλιστική μας εταιρεία και να έχουμε εκδώσει την Πράσινη Κάρτα Ασφάλισης.

Από την άλλη, η Θραύση Κρυστάλλων είναι μια υπηρεσία η οποία μας καλύπτει αν προκληθούν ζημιές στο σημείο που παρκάραμε το αυτοκίνητο ή καθ οδόν, από μια πέτρα που πετάχτηκε από ένα άλλο όχημα. Δεν καλύπτονται τα φανάρια και η ηλιοροφή. Σε περιπτώσεις ζημιάς, ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να επισκευάσει τη γυάλινη επιφάνεια είτε να την αλλάξει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να επισκευαστεί οποιοδήποτε κρύσταλλο, εφόσον η διάμετρος της ζημιάς δεν υπερβαίνει τα 2 εκατοστά, δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και δεν είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη της γυάλινης επιφάνειας.

Τέλος, η Φροντίδα ατυχήματος μας βοηθά στην περίπτωση που τρακάρουμε, καθώς ειδοποιώντας την ασφαλιστική μας εταιρεία, κάποιος υπάλληλος της έρχεται άμεσα στον τόπο του ατυχήματος. Αυτός φροντίζει για τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, φωτογραφίζει το χώρο του ατυχήματος, καλεί την Αστυνομία και το ασθενοφόρο (αν χρειάζεται) και ρυμουλκεί το αυτοκίνητό μας, σε συνεργείο της επιλογής μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο εταιρείες, τις Allianz και Anytime, οι οποίες στις υπηρεσίες τους προσφέρουν τέτοιες καλύψεις.

Αnytime

Ειδικότερα, η Anytime για την Οδική Βοήθεια περιλαμβάνει τις παρακάτω καλύψεις, οι οποίες ισχύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη:

Aμεση εξυπηρέτηση του οχήματός σας από τα ιδιόκτητα μέσα της INTERAMERICAN σε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή ακόμη και σε περίπτωση που έχουμε μείνει από βενζίνη ή χρειαστεί να αλλάξουμε ελαστικό.

Μεταφορά του οχήματός μας σε συνεργείο της επιλογής μας, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Η Γραμμή Οδικής Βοήθειας 1158 είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο,365 μέρες το χρόνο.

Για τη Θραύση κρυστάλλων, καλύπτονται οι ζημιές που θα προκύψουν στα τζάμια του οχήματός μας από οποιαδήποτε αιτία.

Το όριο της κάλυψης είναι 1.000 ευρώ, το χρόνο. Από τις ζημιές αυτές εξαιρούνται τα φανάρια, οι καθρέπτες και τα φλας.

Έχουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στα τζάμια του οχήματός μας:
στην Εταιρία Carglass
στην Εταιρία Glassdrive
στην Εταιρία ΦΙΛΗΣGlass
ή σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο συνεργείο.



Σε περίπτωση που δεν επιλέξουμε κάποιον από τους παραπάνω τρόπους για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά στα τζάμια του οχήματός μας, ισχύει απαλλαγή 60 ευρώ.

Allianz

Από την άλλη, η Allianz προσφέρει με την υπηρεσία της Οδικής Βοήθειας (All Help) άμεση μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο της αρεσκείας μας, μεταφορά επιβαινόντων στον τόπο προορισμού τους και προσφορά αυτοκίνητου αντικατάστασης για 24 ώρες στις επόμενες 15 ημέρες του ατυχήματος. Επίσης προσφέρεται και το πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Οδική Βοήθεια με κάλυψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης.

Όσον αφορά τη Θραύση Κρυστάλλων, η Allianz παρέχει άμεση αποκατάσταση θραύσης κρυστάλλων μέσω των Carglass & Glassdrive.

 

Τελευταία νέα