Ο ασφαλισμένος μπορεί να βγει ιδιαίτερα ωφελημένος αν επιλέξει ένα ασφαλιστικό πακέτο σε λογικό κόστος, με τις περισσότερες δυνατές καλύψεις.

Maximum καλύψεις σε minimum τιμές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2013

Η προσεκτική μελέτη της ασφαλιστικής αγοράς μπορεί να αναδείξει μία σειρά από ασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία συνδυάζουν τις χαμηλές τιμές με τη μέγιστη ασφάλεια, καθώς προσφέρουν… premium καλύψεις με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Η επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και κατ επέκταση ασφαλιστικού πακέτου απαιτεί από τον εκάστοτε πελάτη μια εκτενή έρευνα αγοράς, καθώς οι προσφορές, οι οποίες εντοπίζονται αυτή τη στιγμή είναι αρκετές. Επίσης, οι τιμές των ασφαλίστρων είναι αρκετά ελκυστικές σε σύγκριση με το παρελθόν και έτσι ο ασφαλισμένος μπορεί να βγει ιδιαίτερα ωφελημένος αν επιλέξει ένα ασφαλιστικό πακέτο σε λογικό κόστος, με τις περισσότερες δυνατές καλύψεις. 

Πιο αναλυτικά, κάποιος που βρίσκεται σε φάση αναζήτησης νέας ασφαλιστικής εταιρείας ή σε φάση διαπραγμάτευσης για το συμβόλαιο που ήδη διατηρεί θα πρέπει, εκτός της τιμής, να ελέγξει και τις παροχές που του δίνονται. Έτσι, πέραν των υποχρεωτικών από το νόμο καλύψεων για Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, ένα ασφαλιστικό πακέτο για να είναι δελεαστικό θα πρέπει να παρέχει και άλλες προαιρετικές καλύψεις, όπως υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, κάλυψη εξόδων για προσωπικό ατύχημα οδηγού, νομική προστασία και το κόστος του να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ (για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά οχήματος και καλύψεων).
 
Οι προαιρετικές καλύψεις που σας «προστατεύουν»
 
Πέραν της υποχρεωτικής ασφάλισης από το Νόμο για Αστική Ευθύνη, ο κάθε οδηγός μπορεί να συμπεριλάβει στο συμβόλαιό του και προαιρετικές, που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σωτήριες......στην καθημερινότητα . Καλύψεις όπως η φροντίδα ατυχήματος, η νομική προστασία, η οδική βοήθεια, η αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα, η θραύση κρυστάλλων, η κλοπή και η ασφάλεια πυρός, πολλές φορές αναδεικνύονται ευεργετικές για έναν ασφαλισμένο, ειδικά σήμερα που σχεδόν κανείς δεν έχει λεφτά στην… άκρη, καθώς προσφέρουν τα εξής:
 
Φροντίδα Ατυχήματος 

Η συγκεκριμένη προαιρετική κάλυψη παρέχει ένα ειδικό πλέγμα υπηρεσιών σε περίπτωση εμπλοκής του οδηγού σε ατύχημα, με την ασφαλιστική εταιρεία να αναλαμβάνει άμεσα όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, από τη φωτογράφηση των οχημάτων και τη συμπλήρωση εγγράφων, μέχρι την κλήση στην αστυνομία και τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σε συνεργείο της επιλογής του οδηγού.
 
Νομική Προστασία
 
Με την υπηρεσία της «Νομικής Προστασίας», η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να διεκδικήσει την αποζημίωση του ασφαλισμένου, όταν υπάρχει πρόβλημα με την άλλη εταιρεία, καθώς και την ποινική του υπεράσπιση, καλύπτοντας τις αμοιβές του δικηγόρου, τα δικαστικά έξοδα, τις αποζημιώσεις των μαρτύρων, τις αμοιβές δικαστικών πραγματογνωμόνων, τα έξοδα δικαστικών επιμελητών, καθώς και τις αναγκαίες προκαταβολές δικαστικών εξόδων.
 
Οδική βοήθεια 

Η κάλυψη της «Οδικής Βοήθειας», υποχρεώνει την εταιρεία να αναλάβει την επιτόπου επισκευή (αν γίνεται) ή τη ρυμούλκησή του οχήματος λόγω κάποιας βλάβης, ενώ ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορεί να καλύπτονται και τα έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου, η διαμονή σε ξενοδοχείο κ.α. 
 
Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα 

Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έχει αυτή την κάλυψη στο ασφαλιστικό του συμβόλαιο, αποζημιώνεται από την ασφαλιστική του, σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με κάποιο ανασφάλιστο όχημα (οι όροι και τα ποσό κάλυψης διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία).
 
Θραύση κρυστάλλων 

Η προαιρετική κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων, καλύπτει τις φθορές στα πλαϊνά παράθυρα, το μπροστινό και πίσω παρμπρίζ, αλλά και τα φανάρια και την ηλιοροφή του αυτοκινήτου (εάν δεν υπάρχει ειδική συμφωνία), με τις καλύψεις αυτές μάλιστα, να προβλέπονται ακόμη κι αν δεν προέρχονται από ατύχημα.
 
Premium προγράμματα για κάθε ανάγκη
 
Μία ενδελεχής αναζήτηση στην αγορά μπορεί να εντοπίσει τις κατάλληλες προσφορές που τη δεδομένη χρονική στιγμή παρέχουν maximum καλύψεις σε minimum τιμές. Μεταξύ αυτών που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένα που διαθέτουν όλα τα κομφόρ και προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές (το κόστος εξαρτάται από παράγοντες όπως ο κυβισμός, η αξία του αυτοκινήτου, ηλικία οδηγού κα.).
 
ΑΤΕ Ασφαλιστική-SUPER AutoPLAN 3Α              
 
Το πρόγραμμα AutoPLAN 3 της ΑΤΕ Ασφαλιστικής διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 
 
Βασικές καλύψεις
 
Αστική Ευθύνη
Πυρκαγιά – Τρομοκρατικές Ενέργειες
Ολική Κλοπή
Νομική Προστασία
Προσωπικό Ατύχημα
Φροντίδα Ατυχήματος
Αστική Ευθύνη από Πυρκαγιά ή Έκρηξη
Υλικές ζημιές από Ανασφάλιστο Όχημα
Αστική Ευθύνη εντός φυλασσομένων χώρων και κατά τη μεταφορά
Προστασία BONUS – MALUS
 
Προαιρετικές καλύψεις
 
Οδική Βοήθεια
Θραύση Κρυστάλλων
Μερική Κλοπή
Φυσικά φαινόμενα
 
Ασφάλειαι Μινέττα- Μινέττα 1
 
Το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Μινέττα 1 προσφέρει έξτρα παροχές, όπως υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα έως 50.000 ευρώ, έκπτωση λόγω μη ζημιάς έως 30%, υπηρεσία νομικής προστασίας, κάλυψη εξόδων για προσωπικό ατύχημα οδηγού, φροντίδας ατυχήματος κα. Πιο αναλυτικά παρέχει: 
 
•Αστική ευθύνη από την κυκλοφορία οχήματος για σωματικές βλάβες τρίτων (τα εκάστοτε ισχύοντα ελάχιστα υποχρεωτικά όρια)                                                                  
•Αστική ευθύνη από την κυκλοφορία οχήματος για υλικές ζημιές τρίτων (τα εκάστοτε ισχύοντα ελάχιστα υποχρεωτικά όρια)                                                                  
•Διασταυρούμενη ευθύνη μελών οικογένειας (έως  3.500 ευρώ )                                                                  
•Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα (έως  50.000 ευρώ)                                                             
•Έκπτωση ασφαλίστρων Αστικής Ευθύνης λόγω μη ζημιάς (15% -30%)                                                                  
•Νομική προστασία (έως 3.000 ευρώ)                                                             
•Προσωπικό ατύχημα οδηγού (15.000 ευρώ)                                                              
•Φροντίδα ατυχήματος (τηλ. 210 9310807 24 ώρες το 24ωρο)                                                                       
•Ειδικό ατύχημα-επίδομα ανασφάλιστων ίδιων ζημιών (έως 6.000 ευρώ)                                                                 
•Επέκταση αστικής ευθύνης στις χώρες της Ε.Ε και Ε.Ο.Χ.                                                               
•Επέκταση συμπληρωματικών καλύψεων στις χώρες της Ε.Ε και Ε.Ο.Χ. 

 

Τελευταία νέα