Ασφαλιστικές εταιρείες «παραχωρούν» τον Κλάδο Αυτοκινήτου τους σε γερμανικές εταιρείες αυξάνοντας τη φερεγγυότητά τους και μειώνοντας το επενδυτικό τους ρίσκο.

Γερμανικές εταιρείες «αναλαμβάνουν ασφαλιστικά» τα Ι.Χ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/2/2014

Δυο ελληνικές ασφαλιστικές, προχώρησαν σε μεταβίβαση του Κλάδου Ζημιών Αυτοκινήτων σε γερμανικές ασφαλιστικές, όμως η διαχείριση των συμβολαίων παραμένει σε «ελληνικά χέρια».

 

Εν όψει ανακατατάξεων και στο ασφαλιστικό κλάδο, η Εθνική Ασφαλιστική πρώτα και πρόσφατα η Aigaion Ασφαλιστική παραχώρησαν «ασφαλιστικά» τον Κλάδο Ζημιών Αυτοκινήτων τους σε γερμανικές εταιρείες, προκειμένου «να μειώσουν το επενδυτικό ρίσκο και να απελευθερώσουν κεφάλαια», όπως αναφέρουν άνθρωποι των δύο εταιρειών.  

Η κίνηση αυτή της Εθνικής έγινε το περασμένο φθινόπωρο, παραχωρώντας τον εν λόγω κλάδο στην αντασφαλιστική Arch στην οποία μεταβίβασε μέρος από τις εκκρεμείς αποζημιώσεις της Αστικής Ευθύνης αυτοκινήτου.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες η Aigaion Ασφαλιστική -στο πλαίσιο αναδιοργάνωσή της- ανακοίνωσε ότι «ακολουθώντας τα βήματα της Εθνικής» μεταβιβάζει ασφαλιστικά τα χαρτοφυλάκια ζημιών στη γερμανική Darag DV, όσον αφορά ασφαλιζόμενες υποχρεώσεις από ζημιές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Όπως επισημαίνουν έγκυροι αναλυτές, η εν λόγω διαδικασία επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία με περιθώριο τριών μηνών για τυχόν ενστάσεις στην αρμόδια εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος και δεν δημιουργεί προβλήματα στην αγορά, αντιθέτως αυξάνει τη φερεγγυότητα των εταιρειών και δίνει τη δυνατότητα σε αυτές -με την απελευθέρωση κεφαλαίων- σε περαιτέρω επενδύσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι βάσει νομοθεσίας -τόσο στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής όσο και στην περίπτωση της Aigaion Ασφαλιστικής- τα συμβόλαια δεν μεταβιβάζονται, επομένως ο ασφαλισμένος θα συναλλάσσεται αποκλειστικά με τις ελληνικές ασφαλιστικές, όσον αφορά το συμβόλαιό του.

 

Τελευταία νέα