Απώλειες υπήρξαν για τις ασφαλιστικές στην παραγωγή ασφαλίστρων τον μήνα Ιανουάριο, αναφορικά με τον Κλάδο Αυτοκινήτων -όπως και για τους περισσότερους κλάδους- σε σχέση με πέρυσι.

Πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων οχημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/3/2014

Με απώλειες 9,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων Ι.Χ. έκλεισε ο Ιανουάριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, ενώ η συνολική πτώση ασφαλίστρων για τις εταιρείες -σε σχέση με πέρυσι- περιορίστηκε στο 4,9%.

 

Σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Ιανουάριος του 2014 δεν υπήρξε ιδιαίτερα «παραγωγικός» για τις εταιρείες, αφού οι περισσότεροι Κλάδοι σημείωσαν πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων, με τον Κλάδο Ζωής να εμφανίζει πτώση 5,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και 4,3% ο Τομέας κατά Ζημιών, όπου ανήκει και ο Κλάδος Αυτοκινήτων. 

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική πτώση ήταν σχετικά μικρή, της τάξης του 4,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων, αναφορικά με τον Ιανουάριο του 2013, ενώ αντίθετα η αστική ευθύνη αυτοκινήτων παρουσιάζει μείωση που αγγίζει το 9,9%. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι θετικά κινήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων το αντίστοιχο διάστημα, όσον αφορά τους Κλάδους Ασθένειας , Πυρκαγιάς και στοιχείων της φύσης, Λοιπές ζημιές αγαθών, Διάφορες χρηματικές απώλειες, Γενική Αστική Ευθύνη και Βοήθεια. 

Να τονισθεί τέλος ότι στην έρευνα της ΕΑΕΕ, συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες συγκεντρώνουν πάνω από το 90% των μεριδίων της αγοράς, ενώ οι 21 από αυτές δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις Ζωής και 49 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

 

Τελευταία νέα