(Από αριστερά): Ο κ. Πλωμαρίτης, της INTERAMERICAN, ο κ. Σπανός, της Global Sustain, ο κ. Τήνιος, οικονομολόγος καθηγητής και ο κ. Φραγκουλόπουλος της INTERAMERICAN.

Ασφάλιση με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/12/2014

Ημερίδα για το ασφαλιστικό στη χώρα μας οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η Global Sustain με τα συμπεράσματα των συζητήσεων να τονίζουν ότι η λύση είναι ο συνδυασμός ιδιωτικών & δημόσιων κεφαλαίων.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Members to Members», στα κεντρικά γραφεία του ασφαλιστικού ομίλου INTERAMERICAN και με τη συνδρομή της Global Sustain πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το ασφαλιστικό ζήτημα. 

Αναλυτικότερα, με θέμα το νέο τοπίο στις συντάξεις και τη δυναμική των εξελίξεων μεταξύ κράτους και αγοράς, ο βασικός ομιλητής
Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος - επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ανέπτυξε ιστορικά και στην προοπτική του το δυσεπίλυτο πρόβλημα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο
Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, που άνοιξε την ημερίδα, υπογράμμισε πως η αναζήτηση της ουσιαστικής συμπληρωματικότητας κοινωνικής και ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί μονόδρομο και χρειάζεται μια διεύρυνση της δυνατότητας για επαγγελματική ασφάλιση. Όπως τόνισε ο κ. Κώτσαλος, ο τρόπος να αναπτυχθούν τα Επαγγελματικά Ταμεία -για τη σύσταση των οποίων το ισχύον πλαίσιο σήμερα είναι σχεδόν αποτρεπτικό- περνά μέσα από τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών, που διαθέτουν την τεχνογνωσία και φερεγγυότητα, στη διαχείριση των Ταμείων, ενώ παράλληλα χρειάζεται απλοποίηση της διαδικασίας για τη λειτουργία τους.

Τέλος, ο Μιχάλης Σπανός, διευθύνων εταίρος της Global Sustain, συνέδεσε το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό ζήτημα με την εταιρική υπευθυνότητα και αειφορία στον άξονα του σχετικού ενδιαφέροντος των εργαζομένων και της ευρύτερης κοινωνίας.

 

Τελευταία νέα