Στην Αγγλία λειτουργεί το site Compare Now, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συγκρίνει τιμές από διάφορες εταιρείες για την ασφάλιση Ι.Χ., κάτι που σκέφτεται να επεκτείνει η Google και σε online ασφάλιση.

Online ασφάλειες Ι.Χ. και από τη Google;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/1/2015

Η Google, η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης φαίνεται ότι θα εισέλθει και στον τομέα των διαδικτυακών ασφαλίσεων, ξεκινώντας από τον τομέα των οχημάτων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η
Google σκέφτεται σοβαρά να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον Κλάδο Ασφάλισης, αρχής γενομένης από την αγορά των Η.Π.Α., ενώ ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί μια σελίδα της Google (Compare Now), όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συγκρίνει τιμές από διάφορες εταιρείες, προκειμένου να αποφασίσει για το ποια ασφάλιση αυτοκινήτου είναι η πιο κατάλληλη.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η
Google θα δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέγει εταιρείες και να συγκρίνει τιμές για την ασφάλιση που επιθυμεί, εισάγοντας την άδεια οδήγησης του και άλλα στοιχεία, ώστε να πάρει προσφορές από διάφορες ασφαλιστικές. Αφού λάβει τις προσφορές, τότε o χρήστης θα μπορεί να προχωρήσει και στην online σύναψη συμβολαίου για την ασφάλιση του αυτοκινήτου του, πάντοτε μέσω της Google

Τέλος εφόσον υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο παγκόσμιος ιστός της
Google θα αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή στις ασφάλειες και θα κερδίζει κάποιο ποσοστό επί του νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

 

Τελευταία νέα