Έλεγχος ασφάλισης οχημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/6/2015

Εγκύκλιο για την εφαρμογή του ΕΠικουρικού Κεφαλαίου σχετικά με τον έλεγχο των ασφαλισμένων οχημάτων εξέδωσε η Υδρόγειος Ασφαλιστική

 
Η Υδρόγειος Ασφαλιστική έστειλε προς τους συνεργάτες της εγκύκλιο σχετική με τον έλεγχο ασφάλισης οχημάτων. Αφορμή για αυτήν την κίνηση αποτέλεσε η εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2015.

Σύμφωνα με αυτή μπορεί ο κάθε ένας να δει αν είναι ασφαλισμένο το όχημα του, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον Α.Φ.Μ. του.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική καλεί τους συνεργάτες της:

Α. Να ελέγχουν την ορθή αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας καθόσον τυχόν αναγραμματισμοί ή αναριθμητισμοί θα εμφανίζουν το όχημα ως ανασφάλιστο.

Β. Να αναγράφουν σε κάθε πρόταση ασφάλισης ή/και σε κάθε αίτηση ανανέωσης τον Α.Φ.Μ. του ασφαλισμένου και να ελέγχουν την ορθότητα ήδη δηλωθέντος Α.Φ.Μ. καθόσον είναι το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο αναζήτησης.

Φυσικά και πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα όπως τονίζει και η ίδια η Υδρόγειος Ασφαλιστική, καθώς ο έλεγχος από τα αρμόδια Αστυνομικά όργανα διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω του Κέντρου Πληροφοριών και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αναζητήσει τα τυχόν ανασφάλιστα οχήματα μέσω της ίδιας διαδικασίας,προκειμένου να ξεκινήσει την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.