To A και το Ω των συναγερμών αυτοκινήτων!

7035 Επισκέψεις στο άρθρο

Μάθε τώρα πώς γίνεται η παραβίαση του συναγερμού, πώς αυτός την αντιλαμβάνεται και ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες!

 
Πώς γίνεται η παραβίαση ενός αυτοκινήτου!

Τα συστήματα συναγερμού ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μέσω ενός κωδικού. Στην αγορά αυτή τη στιγμή θα βρείτε συστήματα που διαθέτουν απλό κωδικό και αυτά που διαθέτουν κυλιόμενο κωδικό. Οι συναγερμοί με απλό κωδικό εκπέμπουν μέσω ενός ειδικού διακόπτη, μια συγκεκριμένη συχνότητα η οποία ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα.
 
Φυσικά το αρνητικό με αυτούς τους συναγερμούς είναι πως είναι εύκολο να «αντιγράψει» κάποιος τη συχνότητα του συναγερμού «χακάροντας» το σύστημα και να προχωρήσει στην κλοπή του.
 
Όσον αφορά τώρα στους συναγερμούς με κυλιόμενους κωδικούς, η λειτουργία τους είναι πιο πολύπλοκη, αφού η εκπεμπόμενη συχνότητα μεταβάλλεται διαρκώς και τυχαία, σε σημείο που ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής μπορεί να την αναγνωρίσει. 
 
Tip
 
Σημαντικό κομμάτι ενός αποτελεσματικού συναγερμού είναι η σωστή καλωδίωση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα καλώδια πρέπει να είναι περασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κλέφτης να χρειάζεται ώρα για να μπορέσει να τον απενεργοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεκριμένοι συναγερμοί έχουν την ιδιότητα να κόβουν την παροχή του καυσίμου, ενώ εναλλακτικά, σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, διακόπτεται και η μίζα. 
 
Πώς «καταλαβαίνει» ο συναγερμός την παραβίαση;

Οι συναγερμοί διαθέτουν διάφορα χαρακτηριστικά ώστε να αντιλαμβάνονται πως γίνεται απόπειρα παραβίασης. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι το ογκομετρικό ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύει τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιεί τη σειρήνα. Εκτός αυτού, για περισσότερη ασφάλεια, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Παράλληλα σχεδόν όλοι οι συναγερμοί φέρουν επίσης, και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μέσω αισθητήρων να ελέγχεται και ο χώρος περιμετρικά του αυτοκινήτου και να ενεργοποιείται ο συναγερμός σε περιπτώσεις που κάποιος πλησιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση το όχημα.
 
Πάντοτε η αγορά προσφέρει και πιο σύγχρονες λύσεις, όπως η δυνατότητα επιλογής συστήματος με τηλεειδοποίηση. Αυτή η κατηγορία συναγερμών περιλαμβάνει στο τηλεχειριστήριο όπλισης-αφόπλισης και μια πρόσθετη οθόνη ενδείξεων που σας ενημερώνει για μια σειρά ζητημάτων. Για παράδειγμα, μέσω ενός τέτοιου συναγερμού, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του turbo timer, με την οποία είναι εφικτή η προθέρμανση και αποθέρμανση του αυτοκινήτου, χωρίς την παρουσία κάποιου ατόμου.
 
Οι νέες τεχνολογίες στους συναγερμούς
 
Η τελευταία εξέλιξη στο χώρο των αντικλεπτικών συστημάτων λέγεται δορυφορικά, διαδραστικά συστήματα. Η νέα αυτή τάση που επικρατεί προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αφού συνεργάζονται με δορυφορικά συστήματα, τα οποία δείχνουν την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, την ώρα που έφτασε στο σημείο, την διαδρομή που ακολούθησε και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικών πομποδεκτών, οι οποίοι επικοινωνούν με δορυφόρους και αυτοί με τη σειρά τους ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη μέσω εφαρμογών σε υπολογιστή ή smartphone. Έτσι σε περίπτωση που κάποιος επαγγελματίας καταφέρει και «σπάσει» την άμυνα του αυτοκινήτου σας και το κλέψει, τότε μέσω δορυφόρων το αυτοκίνητο δίνει to συνεχές στίγμα της τοποθεσίας του και με αυτό τον τρόπο μπορεί να δράσουν άμεσα οι διωκτικές αρχές.Aλλωστε οι πρώτες ώρες μετά την κλοπή είναι οι σημαντικότερες για τον εντοπισμό του, διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κλέφτες μέσα σε 48 ώρες αποσυναρμολογούν το αυτοκίνητο.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΛΑΣΥΝ

    ΕΛΑΣΥΝ

    Η ΕΛΑΣΥΝ αντιπροσωπεύει, διανέμει και υποστηρίζει προϊόντα εταιριών, που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά και διακρίνονται για την τεχνολογική τους υπεροχή. Είναι αυτή η επιλογή συνεργατών, που έχει επιτρέψει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και η οποία υπηρετεί και συνάδει με την αποστολή της εταιρίας.
     2109578150 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ